ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι Μπλόκαραν λογαριασμούς παρότι είναι ακατάσχετοι (Video)

1 min read

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι καθώς απίστευτη μοιάζει η καταγγελία που φέρνει στο φως ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα». Σχεδόν 17 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι σεισμόπληκτοι, εκτός από την απίστευτη γραφειοκρατία την οποία αντιμετωπίζουν για την αποκατάσταση των ζημιών των σπιτιών τους, έρχονται αντιμέτωποι και με τις… παραφωνίες.

Συγκεκριμένα, σεισμόπληκτοι είδαν να δεσμεύεται το ποσό της κρατικής αρωγής από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς παρότι αυτό το ποσό είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Πρόκειται δηλαδή για το αρχικό ποσό που είχε χορηγηθεί από το κράτος στους πληγέντες το οποίο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Την καταγγελία φέρνει στο φως ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος που τόνισε στο «Ράδιο Κρήτη» πρόκειται για ένα απαράδεκτο γεγονός καθώς όπως αναφέρεται ρητά στην Κοινή υπουργική απόφαση απαγορεύεται ρητά κάθε είδους κατάσχεση των ποσών που έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των σεισμόπληκτων.

Μάλιστα μια καταγγελία που έφτασε στο σύλλογο από δικαιούχο της στεγαστικής συνδρομής έκανε λόγο για κατάσχεση όλου του ποσού που είχε λάβει και λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει δεν είχε χρησιμοποιήσει για την αποκατάσταση των ζημιών της κατοικίας ύψους 16.000 ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε από τραπεζικό ίδρυμα για οφειλές, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκαντάτσιο ακολούθησε και δεύτερο κρούσμα από άλλο σεισμόπληκτο, για κατάσχεση από τον τραπεζικό λογαριασμό που είχε δηλώσει για να πιστωθούν τα χρήματα.

Είναι σίγουρο, συνέχισε ο πρόεδρος του Συλλόγου ότι θα υπάρχουν και άλλοι.

Στο «Ράδιο Κρήτη» παρενέβη και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για παράνομη ενέργεια εκ μέρους του τραπεζικού ιδρύματος και προανήγγειλε μέσω του Ράδιο Κρήτη την κατάθεση, σήμερα, Παρασκευή αναφοράς στην Βουλή ώστε να παρέμβουν τα αρμόδια υπουργεία και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους ενώ θα ζητήσει και περαιτέρω προστασία των σεισμόπληκτων από τέτοιες πρακτικές.

Ερώτηση στη Βουλή

Στη Βουλή φέρνει την Παρασκευή ο Νίκος Ηγουμενίδης τις παράνομες κατασχέσεις ποσών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε σεισμόπληκτους πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” σύμφωνα με την οποία «πληγέντες σεισμόπληκτοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο Νομό Ηρακλείου βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς κατασχέθηκε το ποσό της κρατικής αρωγής, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ακατάσχετο και αφορολόγητο ποσό», ο βουλευτής – με τη συνυπογραφή του βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη – ζητάει τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές ερωτώνται: Πρώτον, για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις ποσών που προέρχονται από κρατική αρωγή εφόσον το ποσό της αρωγής είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο; Και, δεύτερον, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν για την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας και οι ωφελούμενοι να μη στερηθούν τα ποσά της αρωγής που δικαιούνται;

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Οικονομικών
Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές

ΘΕΜΑ: Παράνομες κατασχέσεις ποσών κρατικής αρωγής από σεισμόπληκτους του Νομού Ηρακλείου

Με πρόσφατη ανακοίνωση του ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” καταγγέλλει ότι πληγέντες σεισμόπληκτοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο Νομό Ηρακλείου βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς κατασχέθηκε το ποσό της κρατικής αρωγής, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ακατάσχετο και αφορολόγητο ποσό.

Επειδή η ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής για επισκευές και ανακατασκευές κτιρίων είναι και ακατάσχετη και αφορολόγητη.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις ποσών που προέρχονται από κρατική αρωγή εφόσον το ποσό της αρωγής είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει για την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας ώστε οι ωφελούμενοι να μη στερηθούν τα ποσά της αρωγής που δικαιούνται;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Ηγουμενίδης Νίκος
Μαμουλάκης Χάρης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.