Τε. Σεπ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τελεσίγραφο Ρ.Τ.Ερντογάν στους Αμερικανούς: «Μπαίνουμε στην Μάνμπιτζ – Μη τυχόν και σας βρούμε εκεί»

1 min read

Τελεσίγραφο έδωσε σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ για να αποσύρουν άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες ανέρχονται στους 2.000 άνδρες από την πόλη της Μάνμπιτζ καθώς όπως είπε «η Τουρκία σκοπεύει να το δώσει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του» και μάλλον εννοούσε την νόμιμη συριακή κυβέρνηση της Δαμασκού.

«Γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στη Βόρεια Συρία ακόμα και μετά την εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους; Γιατί είσαστε ακόμα εδώ και αυτά τα όπλα φτάνουν; Θα πρέπει να έχετε λογαριασμούς ενάντια στην Τουρκία, το Ιράν και ίσως την Ρωσία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αγοράσει αμυντικά συστήματα, λογισμικό ή προϊόντα από το εξωτερικό εκτός εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν δεσμεύθηκε για την ανάπτυξη εγχώριων στρατιωτικών σχεδίων και συστημάτων.

Η δήλωση αυτή είχε την σημασία της καθώς προαναγγέλλει την απεξάρτηση της Τουρκία από τα αμερικανικά οπλικά συστήματα. Πλέον θα συνάπτει συμφωνίες προφανώς με την Ρωσία, ίσως και με την Κίνα που θα έχουν ως προαπαιτούμενο την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AK, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ξένες αμυντικές εταιρίες που θα δεχθούν τους όρους της Άγκυρας, αλλά αυτό δεν θα οδηγήσει σε αγορές έτοιμων συστημάτων.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εύλογο ερώτημα.

Τελικώς θα παραδοθούν τα αμερικανικά F-35 στην Τουρκία; Γιατί αν αυτό γίνει τότε στην Ουάσιγκτον είναι πολύ μεγάλα κορόιδα και εμείς στην Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερα που δεν τους «στριμώξαμε» στην γωνία όπως οι Τούρκοι και να παίρνουμε ότι θέλουμε και να ενεργούμε με βάση τα εθνικά συμφέροντα.Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.