ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τατσόπουλος Θέμα λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες (video)

1 min read

O πρώην βουλευτής περιέγραψε σε συνέντευξη τις δραματικές ώρες που έζησε σε τηλεοπτική εκπομπή με την περιπέτεια της υγείας του, αλλά και το τι έγινε όταν αποχώρησε από το στούντιο

Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά στον αέρα της εκπομπής αλλά δεν είχα εμπειρία από τέτοιο πόνο. Με αυτά τα λόγια, ο Πέτρος Τατσόπουλος περιγράφει για πρώτη φορά, μετά την περιπέτεια της υγείας του, στον Αντώνη Σρόιτερ τις δραματικές στιγμές που βίωσε στον τηλεοπτικό αέρα του ALPHA. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στη θεωρία της τύχης και της αναγκαιότητας, στις δύσκολες αποφάσεις στον δρόμο για το Ιπποκράτειο, στο 5ωρο χειρουργείο και το κλάμα του όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τη γυναίκα του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε μια εξομολόγηση για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στον τηλεοπτικό αέρα του στούντιο του ALPHA, όταν βίωσε σε απευθείας σύνδεση μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές τον οξύ διαχωρισμό ανευρύσματος ανιούσας αορτής, αλλά και για όλα όσα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος στη μάχη του για τη ζωή, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο Πέτρος Τατσόπουλος στην εκπομπή «Αυτοψία».

«Νιώθω ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία» είπε στη συνέντευξή του ο πρώην βουλευτής, η οποία με τον τίτλο «Πώς νίκησα τον θάνατο» αποτύπωσε σε τέσσερις λέξεις τη μάχη του Πέτρου Τατσόπουλου με την αιφνίδια εμφάνιση της θανατηφόρας, για τους περισσότερους ασθενείς, καρδιοπάθειάς του. «Έπρεπε να γίνει συντονισμός πολλών ανθρώπων με απόλυτη ακρίβεια σε μηδέν χρόνο. Δεν υπήρχε περιθώριο λάθους» περιγράφει το χειρουργείο κατά το οποίο κρεμόταν η ζωή του από μια κλωστή…

Για τον ίδιο, εκείνο το πρωινό της Τρίτης, την 1η του Οκτώβρη, ήταν ένα ξεκίνημα μιας ημέρας σαν όλες τις άλλες. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε… Είμαι καλεσμένος στον ALPHA, στον κ. Χατζή και την κυρία Μπόλα. Ξυπνάω καλά, δεν έχω δυσφορία, η ημέρα είναι υπέροχη, καλοκαίρι για Οκτώβριο.

Ήταν προγραμματισμένο να βγούμε μετά τον Γιάννη Λύρα, τον πλαστικό χειρουργό. Αν είχε μιλήσει πριν από εμάς, θα είχε φύγει. Με τον Δημήτρη Βίτσα υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα θερμό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος έντασης στο στούντιο. Κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε ο Βίτσας, ένιωσα μια πολύ δυνατή και έντονη μαχαιριά στο στήθος. Πανικοβλήθηκα και τους είπα τι ότι ένιωσα έναν πόνο και να μου επιτρέψουν να αποχωρήσω.

Κατευθείαν σκέφτηκα το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, που ήταν και η πρώτη διάγνωση. Σκέφτηκα ότι μπορεί να τσιμπήσαμε το έμφραγμα, οπότε καλύτερα να την κάνω από το στούντιο πριν έρθει η κάσα. Σκέφτηκα μήπως πεθάνω στον τηλεοπτικό αέρα. Ο Δημήτρης δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη και ήταν εντελώς φυσικό. Δήλωσε «ναι, βεβαίως, αλλά να τελειώσω πρώτα» και εννοούσε φυσικά, απ’ ό,τι φάνηκε, να τελειώσει τη φράση του και να τελειώσουμε την κουβέντα. Αυτό μεταφράστηκε ως η απόλυτη αναλγησία του συριζαίου, προκειμένου να πει την άποψή του… Εισέπραξα την αμηχανία ενός ανθρώπου που δεν ήξερε τι συμβαίνει και στη συνέχεια βοήθησε, συμπαραστάθηκε, πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου, την ενημέρωσε, την καθησύχαζε…  Όλο αυτό η γυναίκα μου το είδε στην τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση. Ήμουν στο πάτωμα του πλατό περιμένοντας το ασθενοφόρο, ενώ η εκπομπή συνεχιζόταν κανονικά. Είχα από πάνω μου και τον Βίτσα και τον Λύρα, οι οποίοι μου κάνουν και συντροφιά περιμένοντας το ΕΚΑΒ. Αφού με παρέλαβαν, το πιο σημαντικό ήταν το πόσο απείχε ο Alpha από το νοσοκομείο που θα με πήγαιναν, στο Ιπποκράτειο. Δεν είναι κοντά, είναι πολύ μακριά. Αν το ΕΚΑΒ έπαιρνε τη λογική οδό, από Κηφισίας, τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Για καλή μου τύχη ο Alpha είναι και κοντά στην Εθνική οδό. Η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4, ο φόβος της εγκεφαλικής βλάβης ήταν χειρότερος από τον θάνατο. Ο χειρουργός με άνοιγε πριν δράσει το αναισθητικό», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατσόπουλος στην ίδια εκπομπή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.