ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποιοι έχουν τελευταία ευκαιρία για 120 δόσεις

1 min read

Οι προθεσμίες «κλειδιά» για περίπου 80.000 οφειλέτες. Αμέσως μετά τη λήξη της καταληκτικής προθεσμίας ξεκινά σαφάρι αναγκαστικών εισπράξεων από το ΚΕΑΟ. Πώς θα διαχωριστούν τα χρέη σε εισπράξημα και μη.

Περιθώριο έως τις 31 Μαρτίου 2020 έχουν χιλιάδες οφειλέτες σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, είτε είναι εργοδότες, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων.

Το παράθυρο για αυτούς έχει μείνει ανοικτό εδώ και μήνες, όμως πλέον τα περιθώρια στενεύουν μέχρι το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων. Ήδη, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την διαδικασία διαχωρισμού των οφειλών σε εισπράξημες, επισφαλείς και αυτές που είναι ανεπίδεκτες είσπραξης.

Αναλυτικά, διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί έως την ερχόμενη Πέμπτη από τη Βουλή, μειώνει την προθεσμία που έχουν, περίπου 50.000 οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων και την έχασαν, να επανενταχθούν. Συγκεκριμένα, ενώ προηγούμενος νόμος όριζε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο ΚΕΑΟ έως το τέλος Μαΐου, η νέα διάταξη περιορίζει το διάστημα έως τις 31 Μαρτίου 2020. Παραμένει, βέβαια, ως προϋπόθεση, η υποχρέωση πληρωμής όλων των δόσεων που χάθηκαν, καθώς και των τρεχουσών υποχρεώσεων που δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.