ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ταλιμπάν: Νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό χαρακτηρισμένο ως τρομοκράτη και υπουργό καταζητούμενο

1 min read

Οι Ταλιμπάν άρχισαν να καλύπτουν τις κυβερνητικές θέσεις μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν, ωστόσο, κάποιοι είναι καταζητούμενοι στις ΗΠΑ και επικηρυγμένοι με εκατομμύρια δολάρια.

Πρωθυπουργός του Αφγανιστάν ανακηρύχθηκε από τους Ταλιμπάν ο Μουλά Μοχάμεντ Χασάν Αχούντ, συνιδρυτής και επικεφαλής του ηγετικού συμβουλίου της οργάνωσης. Ο Αχούντ, πάντως, θεωρείται τρομοκράτης στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και σε βάρος τους υπάρχουν κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αναπληρωτής πρωθυπουργός ανακηρύχθηκε ο Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο οποίος είναι και ο στρατιωτικός ηγέτης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν. Ο Μπαραντάρ είχε κυνηγηθεί κάποτε από τις ΗΠΑ, πριν συλληφθεί και φυλακιστεί από τις αρχές του Πακιστάν.

Έπειτα από οκτώ χρόνια φυλακή, απελευθερώθηκε το 2018 και δύο χρόνια αργότερα έγραφε ιστορία ως ο πρώτης ηγέτης των Ταλιμπάν με απευθείας συνομιλία με Αμερικανό πρόεδρο, όταν συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας αποχώρησης.

Υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο Σιρατζουντίν Χακάνι, επιλογή που ξεχωρίζει για έναν λόγο. Ο Χακάνι χαρακτηρίζεται από τις αρχές των ΗΠΑ ως διεθνής τρομοκράτης, με το FBI να τον έχει επικηρύξει με έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.