ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο «κοινωνικό μέρισμα» για χιλιάδες δικαιούχους

1 min read

Ειδικότερα, τα μηχανογραφικά συστήματα εμφανίζουν τους συγκεκριμένους πολίτες ως μη μόνιμους κατοίκους Ελλάδας την τελευταία πενταετία, παρά το γεγονός ότι πέρυσι τους αναγνώριζαν κανονικά με αυτή την ιδιότητα και οι ίδιοι είχαν εισπράξει κανονικά το «κοινωνικό μέρισμα»!

Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι πολίτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται άδικα καθώς δεν αναγνωρίζονται ως δικαιούχοι της συγκεκριμένης εισοδηματικής ενίσχυσης εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος» στα μηχανογραφικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων διενεργείται η επεξεργασία των στοιχείων των υποβαλλόμενων αιτήσεων.

Λόγω του προβλήματος αυτού, οι αιτήσεις των συγκεκριμένων δικαιούχων απορρίπτονται με το «αιτιολογικό» ότι δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας την τελευταία πενταετία.

Ειδικότερα, τα μηχανογραφικά συστήματα εμφανίζουν τους συγκεκριμένους πολίτες ως μη μόνιμους κατοίκους Ελλάδας την τελευταία πενταετία, παρά το γεγονός ότι πέρυσι τους αναγνώριζαν κανονικά με αυτή την ιδιότητα και οι ίδιοι είχαν εισπράξει κανονικά το «κοινωνικό μέρισμα»! Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ακόμη και σε δικαιούχους οι οποίοι δεν έχουν καν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί ούτε χθες, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης της ΗΔΙΚΑ, με συνέπεια πολλοί από τους δικαιούχους αυτούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Ηδη οι συγκεκριμένοι πολίτες, εξαιτίας του άλυτου «τεχνικού προβλήματος», δεν θα προλάβουν να εισπράξουν το «μέρισμα» μεθαύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, που είναι ημέρα πληρωμής για όσους έχουν υποβάλει εγκριθείσες αιτήσεις μέχρι χθες, 11 Δεκεμβρίου.

Κι αυτό διότι δεν κατέστη δυνατό μέχρι χθες να γίνουν αποδεκτές οι αρχικές αιτήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα τα χρονοδιαγράμματα που καθορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν πληρωμή του «μερίσματος» μεθαύριο, μόνο για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και χθες.

Το μόνο που… συμβούλευσε η ΗΔΙΚΑ τους συγκεκριμένους πολίτες ήταν «να δοκιμάσουν να επανυποβάλουν τις αιτήσεις τους μετά από μερικές μέρες και εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων», δηλαδή το αργότερο έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Πότε θα εξοφληθούν

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ, μέχρι τις 9:35 χθες το πρωί:
* Είχαν εγκριθεί 1.068.314 υποβληθείσες αιτήσεις για την είσπραξη του «κοινωνικού μερίσματος», ενώ άλλες 346.050 υποβληθείσες αιτήσεις είχαν απορριφθεί.

* Το συνολικό ποσό προς πληρωμή το οποίο αντιστοιχεί στις εγκριθείσες αιτήσεις ανέρχεται σε 515.079.225 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωτέου «μερίσματος» ανά εγκριθείσα αίτηση έφθανε τα 482 ευρώ.

* Εκκρεμούσαν προς υποβολή και επεξεργασία άλλες 327.380 αιτήσεις, ενώ 71.097 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, στη συνέχεια, ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων και πληρωμής του «μερίσματος», το οποίο ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών:

• Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

• Για αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

• Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.