ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα νέα λεωφορεία και τζιπ του Στρατού Ξηράς Φωτογραφίες

1 min read

Μετά την κρίση του Έβρου και την υβριδική απειλή από την Τουρκία, η ηγεσία του Στρατού Ξηράς εντόπισε επιχειρησιακά κενά ως προς την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων, δεδομένου ότι ο Στρατός κλήθηκε να σηκώσει και μεγάλο μέρος από τις αρμοδιότητες της αστυνομίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη – ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΟΣτρατός – παρότι έτοιμος για κάθε είδους επιθετική απειλή – δεν είχε ποτέ την πρόβλεψη αντιμετώπισης προκλήσεων με ταχείς μετακινήσεις ομάδων με οχήματα που θα εξασφάλιζαν προστασία από τα στοιχεία της φύσης, δεν θα ήταν απαραίτητο όμως να έχουν στρατιωτικές προδιαγραφές.

Έτσι, κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει το ταχύτερο η προμήθεια διπλοκάμπινων οχημάτων με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, τύπου «τζιπ».

Ήδη, όπως αποκαλύψαμε στο enikos.gr τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε συνεργασία με το Δ’ Σώμα Στρατού άρχισαν να εργάζονται πυρετωδώς επί των νέων συνθηκών που έπρεπε να διαμορφωθούν για την αντιμετώπιση νέας απειλής στο μέλλον μελετώντας διάφορα σενάρια. Έτσι έγινε η παραγγελία, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 διπλοκάμπινων οχημάτων, τα οποία παρελήφθησαν στις αρχές Ιουνίου.

Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή, το ΓΕΣ κατάφερε να συνεχίσει και να προμηθευτεί επιπλέον αριθμό οχημάτων. Πρόκειται για:

– 19 λεωφορεία 50 – 55 θέσεων.

– 20 μικρά λεωφορεία.

– 45 οχήματα επιτήρησης παντός εδάφους (διπλής καμπίνας).

Όπως μάλιστα αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του, «το πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων θα συνεχιστεί και το 2021».

Δημοσίευση στα Social Media