ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα μυστικά και οι παγίδες για τέλη κυκλοφορίας κατάθεση πινακίδων

1 min read

Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι κάτοχοι των οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μετά την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Του Δημήτρη Χριστούλια

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η εφαρμογή myCAR μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων. Οι κάτοχοι των οχημάτων με μια απλή δήλωση, όπως είχε αποκαλύψει η Realnews, θα μπορούν χωρίς να καταθέσουν τις πινακίδες στις κατά τόπους εφορίες να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους και να μην πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Το real.gr μετά από επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος τους υπουργείου Οικονομικών παραθέτει τα μυστικά και τις παγίδες για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων αλλά και το επικρατέστερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα πάντα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όσοι καταθέσουν πινακίδες στο τέλος Φεβρουαρίου δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2021 αλλά ούτε και για τους δύο μήνες του νέου έτους που θα κυκλοφορεί το όχημα.

Στην περίπτωση όμως που κάποιος θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματός του θα πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και για τους 12 μήνες.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να δώσει και του χρόνου τη δυνατότητα στους κατόχους των οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους για όσο διάστημα θελήσουν. Δυνατότητα που είναι πολύ δυνατόν να δοθεί σε χιλιάδες οδηγούς που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν πινακίδες τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ακόμη αποφασισθεί εάν κάποιος που θέλει να πάρει πίσω τις πινακίδες τους, για παράδειγμα για δύο μήνες, πληρώσει και έναν μήνα «καπέλο».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους κατόχους των οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.

Μάλιστα, πέρυσι για πρώτη χρονιά, δόθηκε η δυνατότητα σε κατόχους οχημάτων να λάβουν τις πινακίδες πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας χωρίς το πρόστιμο του ενός επιπλέον μήνα.

Δημοσίευση στα Social Media