ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα μέτρα στήριξης για ευπαθείς ομάδες

1 min read

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν όσοι πολίτες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού και μέχρι στιγμής δεν έχουν τύχει κρατικής στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της έκτακτης ενίσχυσης θα βρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέτρα και για τους συνταξιούχους με πολύ χαμηλές αποδοχές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κρατούν μικρό καλάθι, επισημαίνοντας ότι όπως όλες οι οικονομίες έτσι και η ελληνική είναι ελλειμματική, με αποτέλεσμα τα περιθώρια για την παροχή έκτακτων επιδομάτων να περιορίζονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Μακροχρόνια άνεργοι

«Κλειδωμένη» φαίνεται ότι είναι η απόφαση για να στηριχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια οικονομική ενίσχυση. Από τους 500.000 και πλέον μακροχρόνια ανέργους που περιλαμβάνονται στις λίστες του ΟΑΕΔ, το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα λάβουν οι 135.000.

Χαμηλοσυνταξιούχοι

Το οικονομικό επιτελείο δεν θα μπορούσε να μην εξετάσει το ενδεχόμενο να λάβουν κάποια χρήματα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, η λύση της εξίσωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έχουν λάβει αναδρομικά το τελευταίο διάστημα και θα λάβουν ακόμη περισσότεροι μέχρι το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, γίνονται οι υπολογισμοί από τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να εξετασθεί εάν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος έτσι ώστε να μην αδικηθεί κανένας συνταξιούχος και να λάβουν τελικά κάποια έκτακτη ενίσχυση όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Επαγγελματίες

Στους πολίτες που ενδεχομένως να τύχουν κρατικής στήριξης περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι αναμένεται να στηριχθούν μέσα από την καταβολή της επιτρεπτέας προκαταβολής 4, ωστόσο αναζητούνται τρόποι έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να στηριχθούν σε μια περίοδο που πολλοί από αυτούς έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους.

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Σβήνουν και γράφουν στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των κονδυλίων που απαιτούνται για να μπορέσουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να λάβουν ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να δοθεί ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων, έστω και με προϋποθέσεις

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.