ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα τουρκικά ερευνητικά αλωνίζουν εδώ και μήνες ανενόχλητα στην κυπριακή ΑΟΖ

1 min read

Το πόσο σοβαρά λαμβάνει η Τουρκία το ενδεχόμενο να υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λεκάνη της Λεβαντίνης και κατ’επέκταση στην κυπριακή ΑΟΖ, φαίνεται από τα τέσσερα ερευνητικά πλοία που έστειλε επανειλημμένα στην περιοχή τον περασμένο χρόνο για να εντοπίσει τα κοιτάσματα.

Ειδικά τα δύο ερευνητικά πλοία Barbaros και Oruç Reis, προχώρησαν σε εντατικές έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, με το γερμανικό περιοδικό WitrschaftsWoche να αναφέρει, εξηγώντας την κατάσταση, πως στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες είναι συχνά δύσκολο να προσδιοριστούν, λόγω της γεωγραφίας, καθώς καμία από τις γειτονικές χώρες δεν απέχει περισσότερο από 400 ναυτικά μίλια από την απέναντι ακτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, τόσο το Oruç Reis όσο και το Barbaros πραγματοποίησαν έρευνες σε όλα τα ύδατα της Κύπρου. Αυτό ισχύει επίσης για τα τουρκικά σκάφη γεώτρησης Yavuz και Fatih, τα οποία και τα δύο έχουν δραστηριοποιηθεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου τους τελευταίους μήνες, όπως δείχνουν οι πληροφορίες των αναμεταδοτών τους.

Τα… πεπραγμένα των Barbaros, Oruc Reis, Yavuz και Fatih στην κυπριακή ΑΟΖ τους τελευταίους μήνες:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.