ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα συλλαλητήρια των ομογενών για τη Μακεδονία από Τορόντο, Λονδίνο και Ζυρίχη Βίντεο

1 min read

Βίντεο από Τορόντο, Λονδίνο και Ζυρίχη

Εκατοντάδες ομογενείς σε διάφορες πόλεις του κόσμου διαδήλωσαν την Κυριακή για την Μακεδονία, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα, σε ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στο Τορόντο του Καναδά, στο Λονδίνο και στη Ζυρίχη,  εκατοντάδες ομογενείς με γαλανόλευκες και με συνθήματα έκαναν την δική τους διαμαρτυρία για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική. Μιλάει ελληνικά. Ανήκει στους Έλληνες και ελπίζουμε να παραμείνει σε αυτούς. Δεν είναι μόνο η ονομασία, αλλά είναι ο πολιτισμός και η ιστορία που προσπαθούν να σφετεριστούν. Αυτοί αναζητούν την ταυτότητά τους. Και αν όντων αναζητούν την ταυτότητά τους πρέπει να πάρουν την σλαβική ταυτότητα και όχι την ελληνική. Είναι σλαβικής καταγωγής», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης.

Στο Λονδίνο, δεκάδες Ελληνες με τα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο, κρατώντας σημαίες και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και στην Ζυρίχη, με συνθήματα «Ζήτω η μακεδονία, ζήτω η Ελλάδα» και «Ελλάς, Ελλάς, ή ταν ή επί τας».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.