ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα “σωστά μέτρα” του Μητσοτάκη κατέστρεψαν την οικονομία – Με λουκέτο απειλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις

1 min read

Μαύρη κι άραχλη είναι η κατάσταση στην αγορά, όπως διαμορφώθηκε από τα «σωστά μέτρα» του Μητσοτάκη! Προς μεγάλη ικανοποίηση βεβαίως των πάμπλουτων φίλων της αχόρταγης φαμίλιας Μητσοτάκη, που θα γίνουν ακόμα πλουσιότεροι από την καταστροφή των μικρομεσαίων!  

Όπως, λοιπόν, αποκάλυψε έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και της MARC, πολλές από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα του λουκέτου! 

Πιο συγκεκριμένα, τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας που αποτυπώνουν την δυσμενή κατάσταση είναι τα εξής:

8 στις 10 επιχειρήσεις (81,7%) δήλωσαν πως ο τζίρος τους ήταν μειωμένος το προηγούμενο διάστημα (μήνα) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου είναι 46%.
2 στις 10 επιχειρήσεις (21,1%) δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό το προσωπικό τους να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Εκτιμάται, με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα πως μέχρι το τέλους του έτους κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 190.000 θέσεις εργασίας.
1 στις 3 (33,9%) επιχειρήσεις εκφράζουν τον φόβο για ενδεχόμενο λουκέτο το επόμενο διάστημα.
Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (37,2%) δήλωσαν ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις 1 στις 3 επιχειρήσεις (33,4%) δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις.
Σχεδόν 6 στις 10 (55,1%) επιχειρήσεις είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένες με τα μέτρα που έχει λάβει η χούντα Μητσοτάκη για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.