Τα Σκόπια ονομάζονται “Μακεδονία” σε χάρτη του υπουργείου Άμυνας!

Newskamatero

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο χάρτης αυτός έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Μάλιστα αυτός ο χάρτης δεν αποσύρθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως γράφει αντί για Σκόπια “Μακεδονία”, αλλά οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο συνέταξαν απολογητικό σημείωμα τον οποίο τον συνοδεύει.

Ο χάρτης αυτός βρίσκεται στο site της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) όπου παρουσιάζονται τα ακίνητα προς ενοικίαση, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που συνοδεύονται από χάρτη για τους υποψήφιους αγοραστές, με τον τίτλο “χάρτης χαρτοφυλακίου”.

Ο χάρτης αυτός αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” και σε παρένθεση το ΠΓΔΜ. Οι επικεφαλής του site πάντως ρίχνουν την ευθύνη στην google όπως φαίνεται και στο ενημερωτικό σημείωμα που τον συνοδεύει!

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει πως “η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”. Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)”.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Σαλβίνι: Ξανά τα ίδια... Η Μάλτα προσπαθεί να φορτώσει τους μετανάστες στην Ιταλία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας αποκάλυψε ότι ένα πλοίο με 200 μετανάστες απέπλευσε από τη Λιβύη με προορισμό τα ιταλικά παράλια – ««Στις Βρυξέλλες είναι απασχολημένοι με το να γράφουν ραβασάκια στην Ιταλία», έγραψε στο διαδίκτυο Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έγραψε στο διαδίκτυο ότι ένα πλοίο με περίπου […]