ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα σχέδια του Ζελένσκι μιας αντεπίθεσης θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πιστεύουν οι ΗΠΑ

1 min read

Την πλήρη εξάντληση και κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) προβλέπει ο απόστρατος Αντισυνταγματάρχης του Αμερικανικού Στρατού Ντάνιελ Ντέιβις, εάν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμείνει στην ιδέα της έναρξης μιας αντεπίθεσης και της κατάληψης της Κριμαίας.

«Εάν η Ουκρανία συνεχίσει να πιέζει τους στρατιώτες της προς επιθετικά πλήγματα και αρνηθεί να εξετάσει οποιεσδήποτε επιλογές για μια ειρηνική διευθέτηση… υπάρχει πιθανότητα ο ουκρανικός στρατός ως θεσμός να καταρρεύσει», γράφει ο Ντέιβις σε ένα άρθρο για το 19FortyFive.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οποιαδήποτε ενεργή επιθετική ενέργεια, ανεξάρτητα από την έκβασή τους, θα έχει ως αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό.

Προς το παρόν, η Ουκρανία δεν διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες πολεμιστές μαχητές, επομένως «σχεδόν σίγουρα δεν έχει τη δυνατότητα» να καταλάβει την Κριμαία και το Ντονμπάς, είπε ο αντισυνταγματάρχης.

Ο Ντέιβις χαρακτήρισε παράλογες όποιες απόπειρες του Ζελένσκι να καταλάβει εδάφη που ήδη ανήκουν στη Ρωσία. Συνέστησε στον Ουκρανό ηγέτη να αναζητήσει διπλωματική διέξοδο από την κρίση.

Νωρίτερα, ένας Αμερικανός στρατιώτης έχει ήδη δηλώσει ότι η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης δεν εξελίσσεται υπέρ του Κιέβου και δυτικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί, λέγοντας ότι η Ουκρανία έχει ήδη σχεδόν νικήσει τη Ρωσία, ασχολούνται με την αυταπάτη. Ο Ντέιβις προειδοποίησε να μην υποτιμάται η Ρωσία καθώς προσαρμόζεται αποτελεσματικά στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης και αλλάζει τακτική της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.