ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα ψεύδη της ΜΚΟ για τον Έβρο, η υπόθεση κατασκοπείας και η λίστα Λαγκάρντ

1 min read

Η συνεχής απόπειρα ξεπλύματος του τέρας του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ ήταν από μόνη της μία πράξη εθνικής προδοσίας. Ένα ετερόκλητο σύστημα πολιτικών, φοροφυγάδων, αλλά και αξιωματούχων, επιχείρησε να μετατρέψει σε «σκευωρία» μία υπόθεση που σήμερα αποδεικνύεται ότι άπτεται της ίδιας της εθνικής μας ασφαλείας.

Είναι η ίδια τακτική που ακολουθήθηκε από τους εμπλεκόμενους στο μεγάλο σκάνδαλο Novartis, το οποίο πλέον μετά από 35.000 θανάτους και αυξημένη θνησιμότητα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλώς ως ένα οικονομικό σκάνδαλο. Αλλά ως ένα έγκλημα κατά του ίδιου του έθνους, διότι η αποσάθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ευθύνεται πανθομολογουμένως για τους θανάτους χιλιάδων συμπολιτών μας. Ακόμα και εάν δεν τακτοποιήθηκαν «μίζες» σε πρόσωπα τα οποία όμως είχαν την πολιτική ευθύνη για την διαφύλαξη της υγείας των Ελλήνων, οι ευθύνες τους είναι κολοσσιαίες. Το εάν οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο «αφιλοκερδώς», είναι αδιάφορο.

Εξίσου επικίνδυνη όμως αποδεικνύεται και η υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, η οποία συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες ονόματα προσώπων που διατηρούσαν καταθέσεις στην Ελβετία.

Η αποκάλυψη ότι ο διευθυντής της ΜΚΟ «Human Rights 360» Επαμεινώνδας Φαρμάκης ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, έρχεται να υπενθύμιση αυτή την σοβαρότατη υπόθεση που κάποιοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν.

Πρόκειται για την ΜΚΟ που με τα ψεύδη της αναφορικά με τους πρόσφυγες στην νησίδα του Έβρου, έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, αλλά διέσυρε και την πατρίδα μας διεθνώς, προκαλώντας ρωγμή στην εικόνα ενός έθνους το οποίο στην πραγματικότητα έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές.

Το χειρότερο όλων και πλέον επιλήψιμο, είναι ότι η συκοφαντική εκστρατεία της συγκεκριμένης ΜΚΟ, συνέπεσε και ταυτίστηκε πλήρως με την οργανωμένη προπαγάνδα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα. Τις ίδιες συκοφαντίες.

Οι τουρκικές ενέργειες όμως έχουν σαφέστατη στόχευση. Την εισβολή και κατοχή περιοχών της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου. Η μεθοδευμένη συκοφαντική εκστρατεία των Τούρκων και προσωπικά του Ερντογάν, είναι προπομπός αυτής της εισβολής, διότι επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως ένα κράτος – δολοφόνο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποίησε η Τουρκία πριν από την εισβολή στην Κύπρο.

Δεν έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μία απλή συκοφαντική εκστρατεία κατά της Ελλάδας, αλλά με ενεργό συμμετοχή υπέρ του εχθρού στα σχέδια ακρωτηριασμού της χώρας.

Το εάν και η συγκεκριμένη ΜΚΟ δρούσε εσκεμμένα και οργανωμένα ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, θα φανεί από την δικαστική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, τα τεκμήρια και τα αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους, θα κρίνουν και τις πραγματικές τους προθέσεις.

Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο, είναι ότι ο ελεγχόμενος πλέον από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, Επαμεινώνδας Φαρμάκης, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ!

Στην λίστα Λαγκάρντ όμως πρωταγωνιστεί και ο διαβόητος Σάμπι Μιωνής. Ο άνθρωπος που σύμφωνα με έγκριτους νομικούς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατασκοπείας εις βάρος της χώρας μας, με το περιβόητο ηχητικό το οποίο υπέκλεψε κατά την διάρκεια συνομιλίας του με τον εν ενεργεία υπουργό Νίκο Παππά. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο.

Η υπόθεση Μιωνή όμως φαίνεται να έχει πολύ μεγάλο βάθος, αναφορικά και με τις τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, για την οργανωμένη δράση κατασκόπων οι οποίοι πιθανότατα εμπλέκονται και στην παρακολούθηση Παππά. Σίγουρα όμως εμπλέκονται στην υπόθεση κατασκοπείας κατά της Ελλάδας, με την παρακολούθηση βουλευτών, πολλοί εξ αυτών μέλη επιτροπών υψίστης εθνικής σημασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από την παράνομη ηχογράφηση, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ευθέως και οργανωμένη παρακολούθηση με χρήση μάλιστα «κλιμακίου», αφού μετέπειτα εμφανίστηκαν και φωτογραφίες του τραβηγμένες εμφανώς με τηλεφακό, ακριβώς έξω από το ίδιο κατάστημα στο οποίο παγιδεύτηκε από τον ισραηλινό επιχειρηματία.

Η υπόθεση κατασκοπείας 17 Ελλήνων πολιτικών

Απολύτως σχετική φαίνεται να είναι και η σκοτεινή υπόθεση της παρακολούθησης 17 Ελλήνων βουλευτών, του εκδότη της Δημοκρατίας Ιωάννη Φιλιππάκη και του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας, Αλέξη Τάρκα. Το εξαιρετικά ύποπτο και περίεργο είναι ότι ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση συνιστά και σκάνδαλο κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας, η κυβέρνηση αρνείται να το διερευνήσει και να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές που εξιχνίασαν την βρώμικη δράση των «κοριών», παρά το ότι αφορά κυρίως την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣυΡιζΑ.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος όχι μόνο ομολογεί τις επαφές του με τον Μιωνή στο βιβλίο του, αλλά αποκαλύπτει και ότι μαζί με τον Θάνο Πλεύρη έστηναν τροπολογίες τις οποίες έπειτα «σέρβιρε» ως τροπολογίες του ΚΙΝΑΛ!

Ευτυχώς, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, απέτρεψε την ολοκλήρωση αυτού του επικίνδυνου για την δημοκρατία και την πατρίδα σχεδίου. Τώρα, είναι η ώρα να εξαρθρώσει ολόκληρο το κύκλωμα που το απεργάστηκε.

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάπραξη υποκλοπών (hacking) σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mails) και, πιθανώς, στα τηλέφωνα τουλάχιστον 17 Ελλήνων βουλευτών, πέντε δικηγόρων στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο (μεταξύ αυτών και ένας Βρετανός συνταξιούχος δικαστικός), στελεχών της «δημοκρατίας» και πλήθους συγγενών τους και άλλων ιδιωτών βρίσκονται στα χέρια του FBI!

Μέρος των στοιχείων έχει ήδη κατατεθεί, από τον Ιανουάριο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο της ανάκρισης των υποθέσεων της Novartis και του πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» Σάμπυ Μιωνή. Ο Μιωνής διαχειριζόταν 1,2 δισεκατομμύρια (που αντιπροσώπευαν περίπου το 55% των συνολικών ποσών στη λίστα) και -μέσω συνεργατών του- επιδιώκει, από το 2016 έως σήμερα, την εξαγορά της κρατικής ΛΑΡΚΟ.

Ο «επικεφαλής» φυσικός αυτουργός των υποκλοπών συνελήφθη από το FBI τον Σεπτέμβριο του 2019, για συνωμοσία κατά του αμερικανικού δημοσίου και σωρεία ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά φυσικών και νομικών προσώπων στις ΗΠΑ και διεθνώς. Πρόκειται για τον Ισραηλινό ντετέκτιβ (και απότακτο αστυνομικό) Αβιράμ Αζάρι, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από το 2019 και ομολόγησε την ενοχή του φέτος, στις 20 Απριλίου, στο δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Στις 21 Ιουλίου 2022 αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής κάθειρξής του. Από την ίδια ημέρα θα αρχίσουν η σταδιακή δημοσιοποίηση της δικογραφίας και η ανακοίνωση των ονομάτων των «θυμάτων» του Αζάρι σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης, η δημοσιοποίηση των ονομάτων των θυμάτων θα γίνεται, επίσης, σταδιακά, λόγω του μεγάλου αριθμού τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI εκτιμούν πως τα θύματα είναι χιλιάδες και, για τον λόγο αυτό, η έρευνά τους θα συνεχιστεί και μετά τις 21 Ιουλίου, για τη συλλογή όλων των στοιχείων.

(αριστερά) Απόσπασμα εγγράφου με τις λίστες υποκλοπών με εμφανή τα ονόματα Ελλήνων βουλευτών και συνεργατών της «δημοκρατίας» – (δεξιά πάνω) Έγγραφο του δικαστηρίου της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης που περιγράφει τη μεθοδολογία του Αζάρι κατά των «στόχων» και συνεργατών ή συγγενών τους (κάτω) Λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων και της πληθώρας στοιχείων, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αναρτήσει ειδική σελίδα για τα θύματα των υποκλοπών και τις επικείμενες δικασίμους

Η ελληνική πτυχή

Σύμφωνα με τα -μόνον αρχικά- στοιχεία του FBI, που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλουη ελληνική πτυχή της υπόθεσης αφορά… «εντελώς συμπτωματικά» τις υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσων ερευνούσαν την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και του -γνωστού και ως «κοριού»- Σάμπυ Μιωνή.

Όπως, επίσης, και 17 βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε επιτροπές της Βουλής στους κρίσιμους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο «κοριός» Μιωνής δημοσιοποίησε, προ διετίας, παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία που είχε, τον Μάιο του 2016, με τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στη Λευκωσία. Αφήνει να διαρρεύσει άλλωστε ότι διαθέτει κασέτες και με άλλες συνομιλίες με Έλληνες πολιτικούς.

Τα στοιχεία που διαθέτει ο Άρειος Πάγος «δένουν» την υπόθεση, τουλάχιστον για την περίοδο από το καλοκαίρι του 2015 έως το φθινόπωρο του 2016, που συμπίπτει με τη δικάσιμο στο Εφετείο του Λονδίνου σε υπόθεση μεταξύ της «δημοκρατίας» και του «κοριού» Μιωνή. Ωστόσο, νεότερα στοιχεία (και, ενδεχομένως, τα αναμενόμενα μετά τον Ιούλιο) δείχνουν την υποκλοπή επικοινωνιών μεταξύ του εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και του αρθρογράφου της Αλέξανδρου Τάρκα μέχρι και μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τη σύλληψη του Αζάρι, από το FBI, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του FBI, σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για μια «τυχαία» προσπάθεια υποκλοπών από εκατομμύρια e-mails, όπως κάνουν συνήθως οι χάκερ, αλλά για μια «στοχευμένη» επιχείρηση σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

(αριστερά) ο ντετέκτιβ και φυσικός αυτουργός των υποκλοπών Αβιράμ Αζάρι – (δεξιά) ο… συνάδελφός του Σάμπυ Μιωνής

Ομολογεί ότι ηχογράφησε δύο υπουργούς μέσα στο Μαξίμου!

Ο κ. Μιωνής σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ομολογεί ότι ηχογράφησε δύο υπουργούς εντός του Μεγάρου Μαξίμου! Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση που παραπέμπει σε κατασκοπεία, όχι όμως για «εθνικούς λόγους», αλλά, ακόμα χειρότερα, για ιδιοτελείς σκοπούς ενός αμφιλεγόμενου προσώπου.

Άλλωστε, ο ίδιος είχε προσκομίσει παράνομη ηχογράφηση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, από την οποία προέκυπτε πως ο Μιωνής εκβίαζε ανοιχτά την προηγούμενη κυβέρνηση για να του «τακτοποιήσει» τις δικαστικές του υποθέσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα βλάψει την ίδια την Ελλάδα! Τι άλλο, άραγε, θα πρέπει να γίνει για να παρέμβει επιτέλους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να υπερασπιστεί όχι μόνον το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς, αλλά το ίδιο το εθνικό συμφέρον;

Είναι δυνατόν κάθε ιδιώτης να εκβιάζει υπουργούς με παράνομες ηχογραφήσεις και ουδείς να ασχολείται;

Ποιοι είναι οι 17 εκλεγμένοι

Η λίστα των 17 βουλευτών και οι ιδιότητές τους, την περίοδο 2015 – 2016, είναι η ακόλουθη:

  1. Μάκης Βορίδης: Προφανέστατα και υπό την ιδιότητα του βουλευτή της Ν.Δ. και υπό την ιδιότητα του δικηγόρου έως το 2016 και προσωπικού φίλου του κ. Φιλιππάκη.
  2. Αθανάσιος Δαβάκης: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  3. Όλγα Κεφαλογιάννη: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  4. Βασίλειος Οικονόμου: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και της Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
  5. Ιωάννης Δέδες: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
  6. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος.
  7. Ανδρέας Μαρίνος: Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην στέλεχος σε ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών.
  8. Δημήτριος Κυριαζίδης: Βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κόμματος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
  9. Παύλος Βογιατζής: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
  10. Ροδούλα Ζήση: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
  11. Αθανάσιος Μπούρας: Βουλευτής της Ν.Δ., γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας.
  12. Θεόδωρος Πάγκαλος: Πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
  13. Εύη Χριστοφιλοπούλου: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός.
  14. Έλενα Ράπτη: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού).
  15. Δώρα Αυγερινοπούλου: Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  16. Διονύσης Σταμενίτης: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
  17. Γεώργιος Μαυρωτάς: Βουλευτής του κόμματος Ποτάμι, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού).

Εργαζόμενοι της «δημοκρατίας», συγγενείς και συνεργάτες τους

Από αριστερά: Σερ Μάικλ Τάγκεντχατ, Ντέιβιντ Χούπερ και Άνταμ Σπέκερ

Παράλληλα, τα θύματα των υποκλοπών του Αζάρι και των εντολέων του, τουλάχιστον κατά την περίοδο 2015-2016, ήταν τα εξής:

  1. Νταίηβιντ Χούπερ: Δικηγόρος και συμβουλευτικός δικηγόρος της «δημοκρατίας» και των Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα στο Λονδίνο για την υπόθεση Μιωνή από το 2013 έως το 2019 (συμπεριλαμβανομένης της εκδίκασης στο Πρωτοδικείο το 2014).
  2. Μέλη της οικογένειας του Νταίηβιντ Χούπερ: 105 e-mails στάλθηκαν σε εφτά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου, των θυγατέρων και του υιού του. Επιπρόσθετα, προσπάθησαν να χακάρουν πέντε λογαριασμούς Facebook της οικογένειάς του. Τα μέλη της οικογένειας Χούπερ δεν είχαν ούτε επαγγελματική σχέση ούτε γνωριμία με τους Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρο Τάρκα. Οι υποκλοπές εναντίον τους, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω αυτών, τη σύνδεση διαδικτύου του Νταίηβιντ Χούπερ ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτόν.
  3. Άνταμ Σπέκερ: Δικηγόρος της «δημοκρατίας» και των Ι. Φιλιππάκη και Αλ. Τάρκα στο Λονδίνο για την υπόθεση Μιωνή από τις αρχές του 2015 έως τα τέλη του 2016 (συμπεριλαμβανομένης της εκδίκασης στο Εφετείο τον Οκτώβριο 2016). Οι υποκλοπείς στόχευσαν και το επαγγελματικό και το προσωπικό e-mail του.
  4. Δικηγορικά γραφεία 5 RB: Μεγάλος αριθμός συνεργατών και του υποστηρικτικού προσωπικού του Άνταμ Σπέκερ στην 5 RB έγιναν στόχος. Οι υποκλοπές εναντίον τους, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω αυτών, τη σύνδεση διαδικτύου του Άνταμ Σπέκερ ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες για τον ίδιο ή για την υπόθεση.
  5. Σερ Μάικλ Τάγκεντχατ: Συνταξιούχος δικαστικός και νυν συνεργάτης στα δικηγορικά γραφεία της 5 RB. Ο γιος του, Τομ Τάγκεντχατ, είναι βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων.
  6. Μάκης Βορίδης: (Όπως προαναφέρθηκε και στη λίστα των βουλευτών θυμάτων) ήταν δικηγόρος του Ι. Φιλιππάκη και εταιριών του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι το 2016, βουλευτής και σήμερα υπουργός Εσωτερικών. Τα 54 e-mails υποκλοπών εστάλησαν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση στη Βουλή των Ελλήνων.
  7. Εμμανουήλ Μαργωμένος: Δικηγόρος του Ιωάννη Φιλιππάκη και εταιριών του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Τα e-mails εστάλησαν στη διεύθυνση του δικηγορικού του γραφείου και ορισμένα από αυτά μπορεί να στόχευαν και τον συνεταίρο του Μάκη Βορίδη.
  8. Ιωάννης Φιλιππάκης: Οι υποκλοπείς στόχευαν το προσωπικό του e-mail στη «δημοκρατία». Λόγω της ιδιότητας του εκδότη εφημερίδας, ο κ. Φιλιππάκης ήταν σε συχνή επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτικών και επιχειρηματιών, ενώ αποτελούσε «στόχο» για τις έρευνες της εφημερίδας σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».
  9. Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. – «Δημοκρατία»: Οι υποκλοπείς στόχευαν το e-mail της σύνταξης της εφημερίδας και επίσης (σε δύο περιπτώσεις για έκαστο) τους τότε δημοσιογράφους της Ν. Ελευθερόγλου και Αν. Κούτρα.
  10. Κωνσταντίνος Καμάρας: Αρθρογράφος στη «δημοκρατία», πρώην γεν. διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Εφημερίδων και Εκδοτών, αντιπρόεδρος της IAB Europe, της ευρωπαϊκής ένωσης ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης.
  11. Αλέξανδρος Τάρκας: Ο κ. Τάρκας ήταν σε πολύ συχνή επαφή με τον δικηγόρο Ντ. Χούπερ για τις δικαστικές υποθέσεις στο Λονδίνο. Η υποκλοπή από τον κ. Τάρκα θα μπορούσε να έχει δώσει στον Μιωνή λεπτομερή εσωτερική γνώση και νομικά προνομιούχα πληροφόρηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς. Οι υποκλοπείς στόχευαν τρεις προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς e-mail του και έναν υποθετικό λογαριασμό e-mail του στη «δημοκρατία», ο οποίος όμως δεν υπήρχε ποτέ επειδή ο κ. Τάρκας δεν είναι συντάκτης της αλλά εξωτερικός αρθρογράφος. Λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, διεθνώς, στους κλάδους της άμυνας, της ασφάλειας, του επιχειρηματικού ρίσκου και της διαφάνειας, ο κ. Τάρκας χειριζόταν ευαίσθητα και εμπιστευτικά θέματα.
  12. Γιάννης Τάρκας: Αδελφός του Αλέξανδρου Τάρκα, ο οποίος δεν είχε σχέση με τις δικαστικές υποθέσεις στο Λονδίνο και τη «δημοκρατία», ούτε και γνώριζε ή γνωρίζει τον κ. Χούπερ ή/και τον κ. Σπέκερ. Όπως και στην περίπτωση των μελών της οικογένειας Χούπερ, οι υποκλοπές εναντίον του, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω του Γιάννη Τάρκα, τη σύνδεση διαδικτύου του Αλέξανδρου Τάρκα ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτόν.
  13. Ιωάννης Παρίσης: Υποστράτηγος ε.α. του Ελληνικού Στρατού, συνεργάτης στη συμβουλευτική εταιρία του Αλ. Τάρκα, αρθρογράφος στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία». Δεν σχετίζεται με τις υποθέσεις στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζει τον κ. Χούπερ ή/και τον κ. Σπέκερ.

Σε πανικό ο Μιωνής από τις αποκαλύψεις

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της εφημερίδας προκάλεσαν πανικό στον Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές, ενώ ο ίδιος έχει παραδεχτεί επίσημα ότι ηχογραφούσε Υπουργούς ακόμα και εντός του μεγάρου Μαξίμου!

Υπάρχει ωστόσο και ακόμα πιο μεγάλος πανικός από αυτόν του «κοριού» και δεν είναι άλλος από αυτόν που έπιασε συγκεκριμένα ΜΜΕ, με πρώτο φυσικά αυτό του γνωστού καλοπετσωμένου εκδότη.

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δημοσίευσαν την πανικόβλητη διάψευση Μιωνή και τις απειλές του για μηνύσεις και αγωγές, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρο υν την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»! Δηλαδή το τι ακριβώς διαψεύδει και για ποιο λόγο απειλεί…

Πηγή  newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.