ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα παιδιά των Αχαρνών κατακτούν τον κόσμο: Επική πρόκριση στους «8» του παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος

1 min read

Η ομάδα του Μάσσιμου Τσαλούχο έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και κάνει περήφανους όχι μόνο το σχολείο τους και το Μενίδι αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα

Μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών το οποίο συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Σχολείων στο Βελιγράδι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος πέρασαν στην επόμενη φάση ( σ.σ. στους 8 του Παγκοσμίου) με το απόλυτο 5-0  σε νίκες   μετά τα θετικά αποτελέσματα επί της Τσεχίας με 1-0, της Κίνας με 4 – 1, της Τουρκίας με 4-1, της Ουγγαρίας με 4-0 και της Γερμανία με 1-0 το μεσημέρι της Τρίτης. Η ελληνική ομάδα προκρίνεται πρώτη από τον όμιλο της με μια συγκομιδή 15 βαθμών.

Η ομάδα του Μάσσιμου Τσαλούχο έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και κάνει περήφανους όχι μόνο το σχολείο τους και το Μενίδι αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς εδώ και 27 χρόνια, κανένα άλλο ελληνικό σχολείο δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο προπονητής της ομάδας  μίλησε στο EleftherosTypos.gr  από το Βελιγράδι για το ακριβώς συμβαίνει μέσα στην ομάδα. το κλίμα που επικρατεί αλλά και το παράπονο προς την ΕΠΟ.

Για την πρόκριση και το αήττητο:

«Είμαστε μια ομάδα που κοιτάει τον αντίπαλο στα μάτια. Πάμε βήμα, βήμα και κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αν και πολλοί εδώ δεν μας είχαν στα φαβορί στο να περάσουμε στην επόμενη φάση εμείς το καταφέραμε και μάλιστα αήττητοι.  Οι περισσότερες από τις ομάδες που παίξαμε «έπαιξαν βρώμικα» και εξαιρούμε μόνο τους  Κινέζους που έπαιξαν μπάλα» αναφέρει ο προπονητής του 7 ΓΕΛ Αχαρνών και συνεχίζει λέγοντας « τώρα περιμένουμε τον αντίπαλό μας που θα είναι ή Σλοβακία ή η Δανία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Για εμάς είναι μια εμπειρία και κοιτάμε να «πάρουμε» όσα περισσότερα μπορούμε. Η ομάδα μας είναι εδώ για να περάσει καλά. Τα παιδεία είναι μια παρέα. Πολλοί είναι μαζί από το δημοτικό. Ξεκίνησαν να παίζουν μπάλα σε αλάνες και κοιτάξτε που έχουμε φτάσει»  είπε ο κ. Τσαλούχος.

Καμία στήριξη από την ΕΠΟ:

Έχουμε ένα παράπονο. Δεν έχουμε καμία στήριξη από την ΕΠΟ. Ενώ όλες οι ομάδες είναι εδώ με πολυπληθή «team» που αποτελούνται από γυμναστές και φυσιοθεραπευτές εμείς είμαστε μόνο τρεις. Εγώ, ο φυσιοθεραπευτής που είναι από το υπουργείο παιδείας και η διευθύντρια.  Ακόμα και τις εμφανίσεις μας τις βρήκαμε τελευταία στιγμή. Λίγο πριν αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι.

Οι αντίπαλοι:

«Φτάσαμε εδώ μετά από ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Πραγματικά αντιμετωπίσαμε δυνατές ομάδες και καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές. Εδώ οι ομάδες φαίνονται αλλά και είναι δυνατές. Για παράδειγμα η ομάδα της Βραζιλίας έχει έρθει η μισή από την ακαδημία της  Κορίνθιανς και η άλλη μισή από της Φλαμένγκο. Οπότε μπορούμε να καταλάβουμε για το επίπεδο που αντιμετωπίζουμε. Εμείς όπως είπα και λέω στα παιδεία είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε εμπειρίες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.