ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για ανεμβολίαστους: Τι συζητείται για μάσκες, τηλεργασία, rapid test

1 min read

Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να μπει «φρένο» στην περαιτέρω διασποράς της πανδημίας. Όλα τα σενάρια που είναι «στο τραπέζι».

Με την πίεση στο Σύστημα Υγείας να είναι ασφυκτική και τα επιδημιολικά στοιχεία καθημερινά να δείχνουν αυξήσεις σε θανάτους, διασωληνώσεις και εισαγωγές στα νοσοκομεία, νέα μέτρα πέφτουν «στο τραπέζι» ώστε να μπει ένα «φρένο» στη διασπορά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που επικαλείται πληροφορίες από κορυφαία μέλη της επιτροπής των ειδικών και πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι συζητήσεις θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την Τετάρτη.

Αυτό που επισημαίνεται, είναι ότι τα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Το πρώτο μέτρο, είναι η εφαρμογή του μοντέλου στα σούπερ μάρκετ, να ισχύσει και στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της εστίασης, με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή των αποστάσεων.

Ένα δεύτερο μέτρο που συζητείται, είναι η επαναφορά της τηλεργασίας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ζήτημα συναντά αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, εξετάζεται το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, ένα μέτρο που έχει αρκετές πιθανότητες να εφαρμοστεί.

Όσον αφορά τις μάσκες, οι ειδικοί επιθυμούν να δουν την χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους και της διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φαίνεται πως αποκλείει την λήψη περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους ειδικά σε μία περίοδο που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται αύξηση των εμβολιασμών.

Σενάριο αύξησης αριθμού rapid test

Σύμφωνα με τον Alpha, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί και ο αριθμός των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους και σε άλλους χώρους, από αρχές Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.