ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα νέα εμπόδια που στήνει ο Στρατός στον Έβρο

1 min read

Ο φετινός χειμώνας είναι ο πιο ξερός της τελευταίας 20ετιας στον Έβρο, μας λένε οι κάτοικοι των περιοχών. Του Χρήστου Μαζανίτη –

Πηγή: enikos.gr

Ηανομβρία έχει ρίξει σε ιστορικά χαμηλά την στάθμη των νερών και μάλιστα υπάρχουν σημεία που η διέλευση από την Τουρκία μπορεί να γίνει σχεδόν περπατώντας, χωρίς να βραχούν στο ελάχιστο τα ρούχα.

Ο Στρατός έχει εντοπίσει εγκαίρως όλα τα νέα σημεία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης και συνεχώς στέλνει φορτηγά που κουβαλούν φράχτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα τα οποία τοποθετούν όπου απαιτείται. Διδυμότειχο, Μάνδρα, Σουφλί και Φέρες είναι μερικές από τις περιοχές που το Μηχανικό του Στρατού εκτός από την διάνοιξη τάφρων τοποθετεί τα νέα εμπόδια και ενισχύει τις περιπολίες.

Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί κυρίως στην νότια πλευρά του νόμου, κοντά στα σημεία που είναι πεσμένη η στάθμη του ποταμού, όπου με θερμικές κάμερες έχουν καταγράψει και μεγάλη συγκέντρωση ομάδων των 200 ή ακόμα και 500 ατόμων, που έχουν μεταφερθεί από τις Καστανιές.

Εξάλλου, στα σημεία που υπάρχει στένωση του ποταμού έχουν τοποθετηθεί διπλές περιπολίες. Στην Μάνδρα, τον Πόρο, την Λυκόφη τον Πέπλο, είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που Αστυνομία και Στρατός έχουν διπλασιάσει όχι μόνο την επιτήρηση με φυσική παρουσία αλλά και με τεχνητά μέσα, κυρίως με θερμοκάμερες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.