ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα των Τούρκων που θα πρέπει να μας προβληματίσουν

1 min read

Οι Τούρκοι εξοπλίζονται και πλέον προσπαθούν να το κάνουν όλο και πιο συχνά μόνοι τους. Όπως είπε ο Αντιπτέραρχος ε.α Ευάγγελος Γεωργούσης σε ομιλία του “πριν 15 χρόνια η εξάρτηση των εξοπλιστικών αναγκών της Τουρκίας από το εξωτερικό έφτανε στο 80%. Σήμερα είναι στο 40% με στόχο να πέσει στο 20%”.

Μπορεί ο Ερντογάν να λέει και να ανακοινώνει πολλά, ακόμη και για τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος. Δεν είναι αυτά που πρέπει άμεσα να μας ανησυχούν, αλλά αυτά που ήδη έχουν παραχθεί. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν είναι κάτι που δεν θα μπορούσαμε κι εμείς να ΄χουμε φτιάξει.

Πριν μερικές μέρες παρουσιάσαμε ένα βίντεο από μη επανδρωμένο όχημα. Δεν είναι το μοναδικό. Όπως γράφει το Anadolu περισσότερα από 20 μη επανδρωμένα οχήματα θα παραδοθούν στις τουρκικές ΕΔ σύντομα. Κάποια απ΄αυτά μάλιστα ,γράφουν θα χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”. Που σημαίνει ότι έχουν ήδη παραδοθεί και είναι έτοιμα για επιχειρήσεις.

Ορισμένα απ΄ αυτά ,όπως αυτό της φωτογραφίας είναι οπλισμένα. Πρόκειται για το UKAP που παρουσιάτηκε κατά τη διάρκεια της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2017. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με το ;12,7 χιλιοστών SARP.

Το όχημα μπορεί να ελέγχεται από απόσταση και μέσω δορυφόρου.

Το όχημα μπορεί να έχει ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει τρεις τόνους βάρους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του έχει ως στόχο την παραγωγή ακόμη και  μη επανδρωμένων αρμάτων μάχης.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο γνωστό ερώτημα: εμείς γιατί δεν κάνουμε τίποτα απ΄όλα αυτά;

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση