ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα κρατικά διαμάντια της Ρωσίας χρηματοδοτούν υποβρύχια με Kalibr μέσω Βελγίου: Γιατί δεν μπαίνει στη λίστα των κυρώσεων η Alrosa

1 min read

Η Πολωνία και τα βαλτικά κράτη ασκούν πιέσεις για τη συμπερίληψη του εμπορίου διαμαντιών στον επόμενο γύρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς το Βέλγιο συνεχίζει να εμπορεύεται ρωσικά διαμάντια -αν και σε μικρότερες ποσότητες- παρά την άσκηση «ηθικών πιέσεων».

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, κείμενο Jennifer Rankin):

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) έχει σταματήσει να εισάγει ρωσικό κάρβουνο, μειώνει σταδιακά την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και έχει σταματήσει να αγοράζει πληθώρα ρωσικών προϊόντων όπως χρυσό, χαβιάρι και βότκα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η λίστα των κυρώσεων δεν έχει συμπεριλάβει ακόμα το εμπόριο διαμαντιών, από το οποίο ωφελείται μόνο το Βέλγιο το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν θα μπλοκάρει τη συμπερίληψη των διαμαντιών στη λίστα κυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική εταιρεία διαμαντιών Alrosa ελέγχεται από το ρωσικό κράτος και έχει χρηματοδοτήσει ένα ρωσικό υποβρύχιο Β-871 με το όνομα Alrosa.

Το υποβρύχιο επέστρεψε στις θάλασσες τον Ιούνιο μετά από οκταετή αναβάθμισή του ώστε να φέρει ρουκέτες Kalibr, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass τον περασμένο Ιούνιο.

Το Σεπτέμβριο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν αυτή την πληροφορία ώστε η εταιρεία Alrosa να ενταχθεί στη λίστα κυρώσεων.

Ωστόσο, κατά την έγκριση της τελικής λίστας κυρώσεων, η εταιρεία είχε εξαφανιστεί από τον κατάλογο. Ήταν η δεύτερη φορά που η Alrosa εξαφανίστηκε από την εν λόγω λίστα, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.