ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα «γυρίζει» η κυβέρνηση για τις πλατείες: «Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας η αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

1 min read

Στροφή 180 μοιρών στη σημερινή συνέντευξη Τύπου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος δήλωσε πως «δεν είναι δουλειά της αστυνομίας η αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Μετά το χθεσινό «φιάσκο» με την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου δυνάμεις ασφαλείας έμειναν για ώρες συγκεντρωμένες αμήχανα γύρω από την πλατεία, παρακολουθώντας τους πολίτες να… πίνουν μπύρες, αλλά και τις μαζικές συγκεντρώσεις σε άλλες πλατείες φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιλήφθηκε πως δεν είναι λύση να στέλνει αστυνομικές δυνάμεις εναντίον φιλήσυχων πολιτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν μείνει 2 μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ήδη σημαντικά οικονομικά προβλήματα λόγω της καραντίνας.

Έτσι από το πρωί υπάρχει μία «στροφή» της κυβέρνησης, με τον Στέλιο Πέτσα να μεταθέτει την ευθύνη στους δήμους για την τήρηση των κανόνων στις πλατείες και τον κ.Χαρδαλιά, ο οποίος χθες με αυστηρό ύφος προανήγγειλε επιχειρήσεις της αστυνομίας και απαγορεύσεις, σήμερα να κάνει επίκληση στην… υπευθυνότητα και την ατομική ευθύνη των πολιτών και να δηλώνει πως η «αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό».

«Το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών οφείλεται ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα. Όσοι επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, τη ζωή των φίλων τους, της οικογένειάς τους, δεν είναι αντίσταση, ούτε μαγκιά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Ο κορωνοϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα», πρόσθεσε

«Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και αυτή των φίλων τους, όσοι μαζεύονται σε πλατείες. Δεν είναι ζήτημα της ΕΛΑΣ ο περιορισμός της νόσου. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», είπε. 

Μάλιστα ο υφ. Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι «ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές».

Βέβαια όλα θα φανούν στην πράξη, αφού τόσο το σαββατοκύριακο όσο και με τον καύσωνα τις επόμενης βδομάδας θα υπάρξει νέο «κύμα» εξόδου των πολιτών. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.