Τα γνωστά και άγνωστα επιδόματα που αυξάνονται την 1η Φεβρουαρίου

Newskamatero

Σε τι ύψος διαμορφώνονται τα επιδόματα και βοηθήματα που συμπαρασύρονται από τον κατώτατο μισθό.
Εικοσιτέσσερα επιδόματα αμοιβές και βοηθήματα αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Εκτός από τις παγωμένες 3ετίες και το επίδομα γάμου που εισπράττουν οι μισθωτοί, από τον κατώτατο μισθό συμπαρασύρονται και μια σειρά από επιδόματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 280.000 επιδοματούχους.

Επίδομα ανεργίας. Το βασικό ημερήσιο επίδομα ανεργίας είναι το 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, προσαυξανόμενο 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Σε μηνιαία βάση είναι το 25πλάσιο, δηλαδή σήμερα 360 ευρώ. Από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου το επίδομα οδηγείται στα 400 ευρώ. Η αύξηση για τους ανέργους είναι 40 ευρώ το μήνα. Στο βασικό ποσό θα πρέπει να προσθέσει κανείς και 10% προσαύξηση – δηλαδή επιπλέον 40 ευρώ (από 36 μέχρι χθες) – για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Ειδική παροχή μητρότητας. Ισούται με τον κατώτατο μισθό. Δηλαδή σήμερα είναι 586,08 ευρώ ενώ θα φτάσει στα 650 ευρώ.

Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων. Ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας: Από 215,85 φτάνει στα 240 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Η πρόγνωση του καιρού σήμερα

Απαραίτητη θα είναι η ομπρέλα και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα […]