ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα ερωτήματα για βασανιστήρια παραμένουν, καθώς αστυνομικοί μοιράζουν εξώδικα σε ΜΜΕ και η ΓΑΔΑ τους αδειάζει

1 min read

Απίστευτα πράγματα γίνονται και σήμερα από την ελληνική αστυνομία. Όπως προκύπτει, πρωτοβουλία 22 αστυνομικών έστειλαν εξώδικα στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τις δημοσιεύσεις τους περί βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ μέσω καταγγελίας του Α. Παπαζαχαρουδάκη.

Οι αστυνομικοί στο εξώδικό τους προειδοποιούν (επί της ουσίας απειλούν) κιόλας τα δύο μέσα ότι αν δεν ανακαλέσουν για τα ρεπορτάζ θα τα πάνε στα δικαστήρια. Άξιο σημασίας είναι ότι μαζί με το Documento και την ΕφΣυν, το θέμα αναδείχθηκε και από το Omniatv αλλά και το ThePressProject, χωρίς να έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής κάποιο εξώδικο από τους 22 αστυνομικούς.

«Οι συγκεκριμένες θέσεις και αιτιάσεις σας μας προσβάλλουν χωρίς λόγο, αφίστανται παντελώς της πραγματικότητας, δεν έχουν την ελάχιστη σχέση με την δεοντολογία, την ελευθεροτυπία, το δημοσιογραφικό λειτούργημα και προπάντων τη δημοκρατία εν έτει 2021» σημειώνεται στο εξώδικο.

Παράλληλα γίνεται λόγος για «εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους».

«Η αναδημοσίευσή σας έχει μεταφερθεί και αναδημοσιευτεί με τη σειρά της σε πολλούς ηλεκτρονικούς ιστοτόπους ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσβάλλοντας, συκοφαντώντας, και εκθέτοντας μας αναίτια σε κίνδυνο ποινικής και πειθαρχικής δίωξης, ως εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους» ισχυρίζονται επίσης οι αστυνομικοί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Documento «την ώρα που η δημοκρατία μοιάζει να εκλείπει εξαιτίας –ανάμεσα σε άλλα – της αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης και την αλλεπάλληλη βίαιη καταστολή που δέχονται πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, η ΕΛΑΣ, το μέσο της επίτευξης του δόγματος νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκει τη φίμωση του Τύπου επικαλούμενη μάλιστα την… ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Είναι πλέον η ώρα της ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας η οποία μάλιστα μεθοδεύεται χωρίς αιδώ στο όνομα της».

Από την πλευρά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι «το εξώδικο των υπηρετούντων στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ 22 αστυνομικών και η ολοκληρωμένη απάντηση από την εφημερίδα θα δημοσιευθούν στο φύλλο της Δευτέρας (22/3)…».

Η ΓΑΔΑ «αδειάζει» τους αστυνομικούς

Από την πλευρά της η ΓΑΔΑ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι δεν έστειλε η ίδια τα εξώδικα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για πρωτοβουλία των 22 αστυνομικών.

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα-αναρτήσεις σε ιστοσελίδα που αναφέρουν περί αποστολής εξώδικου από τη ΓΑΔΑ σε εφημερίδες, ανακοινώνεται ότι η ΓΑΔΑ ουδέποτε απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες και γενικά σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» σημειώνει η ΓΑΔΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.