ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα δύο σενάρια για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτών

1 min read

Στις τουρκικές φυλακές τις Ανδριανούπολης (Εντίρνε) θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την Δευτέρα που θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό την Πέμπτη στα σύνορα των δύο χωρών στην περιοχή Καστανιών -Κάραγατς.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν σε όλους τους τόνους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ που άφηναν και το Σάββατο ακόμα υπόνοιες ότι οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν με την κατηγορία της «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας», υπογραμμίζοντας ότι στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και η προφυλάκιση τους έγινε μόνο με την κατηγορία της «παραβίασης απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής α’ βαθμού».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί μετά το πέρας της ανάκρισης τους, αποφασίστηκε να προφυλακιστούν ως «ύποπτοι διαφυγής», με τις αρχές να σημειώνουν ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, ότι μπορεί να επιχειρήσουν διαφύγουν πίσω στην Ελλάδα, καθώς και ότι ενδεχόμενα να προσπαθούσαν να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ποια αποδεικτικά στοιχεία άραγε αφού πλέον τα κινητά τους τηλέφωνα κι όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα έχουν κατασχεθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές αρχές… κατά το δοκούν.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι είναι αυτονόητο πως γίνουν τα δέοντα προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα. Ο χρόνος της επιστροφής τους ενδεχομένως να διαφανεί τη Δευτέρα με τα σενάρια να είναι δύο:

1. Είτε οι Τούρκοι θα τραβήξουν το σχοινί, θα επεκτείνουν το κατηγορητήριο και θα οδηγηθούμε σε μια μακρά διαπραγμάτευση και τριβή που είναι άγνωστο που θα καταλήξει. Ενδεχομένως και στον εκβιασμό από την πλευρά της Αγκυρας για τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα κι εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί ο Ερντογάν να τους πάρει πίσω.

2. Είτε θα δικαστούν για τα παραπάνω αδικήματα, χωρίς τα κατασκοπευτικά σενάρια, θα τιμωρηθούν με κάποιους μήνες φυλακή με αναστολή και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως επιθυμούν όλοι.

Ο πόλεμος προπαγάνδας συνεχίζεται

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα τουρκικά ΜΜΕ το θέμα υφίσταται, ωστόσο διατηρείται σχετικά χαμηλά, αφού το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πρωτοσέλιδων συγκεντρώνει το θέμα της πολεμικής επιχείρησης στην Αφρίν.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu σε δημοσίευμα του Σαββάτου, επιχειρεί να συνεχίσει τον πόλεμο προπαγάνδας, υποστηρίζοντας ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έδωσαν καταθέσεις με αντιφάσεις και για αυτό θα συνεχιστεί η έρευνα, ενώ την ίδια στιγμή επιμένει να αναφέρεται σε κατηγορίες για κατασκοπία, με βάση τις οποίες όπως αναφέρει έγινε η ανάκριση.

Η ιστοσελίδα της Yeni Safak από την πλευρά της συνεχίζει να έχει τίτλο σε πρωινό ρεπορτάζ «Συνελήφθησαν στα σύνορα με την υποψία της κατασκοπίας» σημειώνοντας στο ρεπορτάζ ότι κατηγορούνται για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Παρά το ότι τα δημοσιεύματα μεγάλων πρακτορείων και ιστοσελίδων και ειδικά του Anadolu δεν συνδέουν την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, η αναφορά ότι συνελήφθησαν με την κατηγορία της «κατασκοπείας» από τα τουρκικά ΜΜΕ επιχειρεί να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο της επικοινωνιακής προπαγάνδας, με ενδεχόμενο στόχο τον εκβιασμό της Αθήνας, εάν κριθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται να αφήνει κανένα περιθώριο και σε καμία περίπτωση δεν συνδέει τα δύο γεγονότα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να συνδέσει την τύχη των Ελλήνων στρατιωτών με τους 8 πραξικοπηματίες.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.