ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι

1 min read

Μπορεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα να είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο η γνωμοδότηση των λοιμωξιολόγων είναι εκείνη που θα κρίνει την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εντός αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, με την επιτροπή ειδικών, ώστε να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς υπάρχουν δύο απόψεις: Η μία συμφωνεί με το άνοιγμα τους στις 8 Ιανουαρίου και η άλλη εμφανίζει ως καταλληλότερη ημερομηνία την 15η Ιανουαρίου, ώστε να υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα από την επίδραση των γιορτών στην πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο open tv τόνισε πως θα ήταν θετικό να άνοιγαν τα σχολεία στις 8 του μηνός: «Θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις αρχές του μήνα, όπως είχαμε προγραμματίσει στις 8 του μηνός, και σιγά-σιγά να δούμε και τα υπόλοιπα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διαφωνεί με την άποψη οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής.

Δημοσίευση στα Social Media