ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα αποτελέσματα του lockdown – Νέο κρούσμα λιποθυμίας λόγω πείνας: «Κατέρρευσε» ηλικιωμένος στον Βόλο

1 min read

Τα αποτελέσματα της σαρωτικής οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε το αναίτιο κυβερνητικό lockdown, είναι πλέον εμφανή, καθώς καθημερινά Έλληνες λιποθυμούν από την πείνα, αφού δεν έχουν ούτε να φάνε!

Συγκεκριμένα μετά το 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο κι ένας 74χρονος στη Βόλο εντοπίστηκε λιπόθυμος λόγω πείνας, που όπως είναι φυσικό πλήττει πρώτα τους πιο αδύναμους, δηλαδή τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Τους τελευταίους δύσκολους μήνες των απαγορεύσεων, ο ηλικιωμένος εξασφάλιζε τα προς το ζην χάρη στην αλληλεγγύη των γειτόνων και της Εκκλησίας.

Την Πέμπτη, ωστόσο, δεν έδωσε σημεία ζωής και οι γείτονες ειδοποίησαν τις αρχές. Στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον άτυχο άνδρα σε άθλια κατάσταση.

Ο άντρας διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αρχές του Βόλου εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κάποια δημοτική δομή, προκειμένου να τυγχάνει συνεχούς φροντίδας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένα 9χρονο κορίτσι στη Ρόδο κατέρρευσε λόγω πείνας, ενώ περίμενε στην ουρά, προκειμένου να αγοράσει μία φρατζόλα ψωμί.

Τότε, αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της, εποχικά εργαζόμενη, είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Φαίνεται πως το lockdown που υποτίθεται θα έσωζε τους Έλληνες από τον κορωνοϊο τους καταδίκασε σε μία σαρωτική φτώχεια και πείνα, η οποία κανείς δεν ξέρει πόσες ζωές θα στοιχίσει.

Δημοσίευση στα Social Media