ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συζυγοκτονία στη Δάφνη Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί που αδιαφόρησαν στην κλήση για ενδοοικογενειακή βία

1 min read

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν  οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι ενώ κλήθηκαν για  περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, το αντιμετώπισαν επιφανειακά και αποχώρησαν. 

Του Θεοδόση Πάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι δυο αστυνομικοί δεν προχώρησαν στα προβλεπόμενα, παρότι συνάντησαν τον 39χρονο συζυγοκτόνο και περιορίστηκαν σε απλές συστάσεις. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται: «Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.