ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΥΡΙΖΑ Ο πρωθυπουργός δεν έχει επαφή με την δραματική πραγματικότητα

1 min read

Νέες πρωτοβουλίες εντός όσο και εκτός συνόρων για τις αποκαλύψεις των διπλών καταγραφών των κρουσμάτων ετοιμάζει η Κουμουνδούρου 

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Συνεχίζει σε υψηλούς τόνους την αντιπολιτευτική του ρητορική ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο background τη συνέχιση των εξαιρετικά δυσμενών επιδημιολογικών δεδομένων σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους ασθενείς και επικρίνοντας την κυβέρνηση για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, την πλημμελή περίθαλψη ασθενών, τα μαζικά τεστ, τις καταγγελίες για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού από την Πάρνηθα. 

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο Νοέμβριος έκλεισε με το δραματικό αρνητικό ρεκόρ 1780 θανάτων και το ΕΣΥ συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση, ειδικά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας (όπως η Θεσσαλονίκη, η Πέλλα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Δράμα κλπ), με ασθενείς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν προλαβαίνουν καν να διασωληνωθούν ή να μπουν σε ΜΕΘ λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων, ενώ την ίδια ώρα πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών ήδη έχει νοσήσει και βρίσκεται εκτός μάχης. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι, παρόλα αυτά τα δεδομένα, συνεχίζει να μην στηρίζει το ΕΣΥ, μην κάνοντας μόνιμες προσλήψεις, αλλά επιμένει σε μια επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση της πανδημίας, με μείωση των τεστ που διενεργούνται τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να εμφανίζονται λιγότερα κρούσματα, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς στέλνει εκ νέου λάθος μήνυμα χαλάρωσης στους πολίτες.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπουν σχετικά με αυτό το θέμα στις δηλώσεις λοιμωξιολόγων, όπως η αναφορά της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού που ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση κρουσμάτων αφού δεν γίνονται μαζικά και επαρκή τεστ για να έχουμε αντιπροσωπευτικό δείγμα».

Ασκούν, λοιπόν, σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι επί της ουσίας, με τόσο λίγα τεστ, δεν έχουμε πραγματική εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, κατάσταση για την οποίο φέρει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση που εννιά μήνες άφησε το τεστ να γίνει “προϊόν πολυτελείας” μόνο για όσους είχαν να δώσουν 150 ευρώ και ακόμα και τώρα αρνείται να προχωρήσει στη συνταγογράφησή του.

Πίεση εντός και εκτός συνόρων για τη διπλή καταγραφή 

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου, σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν άμεσες εξηγήσεις και διερεύνηση των αποκαλύψεων για το θέμα της παράλληλης καταγραφής κρουσμάτων με αποτέλεσμα να δίνονται λανθασμένα στοιχεία στην Επιτροπή που εισηγείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επικαλούνται, δε, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σχετικά με δύο συστήματα καταγραφής, ένα του ΕΟΔΥ και ένα της ΗΔΙΚΑ.

Επιπλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει να αρνείται τη δημοσίευση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και των πρακτικών συνεδριάσεων της Επιτροπής για να γνωρίζουν άπαντες τι ακριβώς συμβαίνει και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας. Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, την άρνηση αυτή, παρά τον σάλο, “de facto ομολογία ενοχής της κυβέρνησης, με προσωπική ευθύνη του ίδιου του κ. Μητσοτάκη”, ενώ ήδη μία σειρά από μέλη της Επιτροπής (Τ. Παναγιωτόπουλος, Αλκ. Βατόπουλος κλπ), με παρεμβάσεις τους, παραδέχονται δημόσια το θέμα διαφάνειας στα επιδημιολογικά στοιχεία και καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση της Επιτροπής και προβληματική συνεργασία ΕΟΔΥ – ΓΓΠΠ.

Χαρακτηρίζουν, επιπλέον, αδιανόητο να έχουμε φτάσει στις σημερινές δραματικές εξελίξεις, είτε γιατί η κυβέρνηση προσπαθούσε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την επέλαση της πανδημίας και την κατάρρευση του ΕΣΥ είτε γιατί δεν συνεννοούνταν μεταξύ τους οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για αυτό και η κλήση των Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά, Παναγιώτη Αρκουμανέα και Σωτήρη Τσιόδρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι ένα δεύτερο βήμα κλιμάκωσης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού στον υπουργό υγείας και εξετάζονται παράλληλα μία σειρά από νέες πρωτοβουλίες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων για ένα τόσο μείζονος σημασίας ζήτημα. 

“Ο πρωθυπουργός της ατομικής ευθύνης παραβιάζει τα μέτρα”

Τέλος, από την αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθενται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μέσα σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις, το σπάσιμο του lockdown χωρίς μέτρα προστασίας από τον ίδιο, επιλέγοντας να πάει για ποδήλατο στην Πάρνηθα, όπως αποκαλύφθηκε από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “δεν έχει καμία ενσυναίσθηση της κατάστασης και του δράματος που ζει η χώρα με δική του υπαιτιότητα, αφού δεν προετοίμασε το ΕΣΥ”, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους “πανηγυρισμούς” του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βασίλη Κοντοζαμάνη και την «αδιανόητη» δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς.

Κατά την Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός έρχεται να επιβεβαιώσει πως η «ατομική ευθύνη» που επικαλείται για την καθημερινή τραγωδία της πανδημίας αφορά όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιον, αλλά και ότι δεν έχει επαφή με την δραματική πραγματικότητα, παρά τις “δικαιολογίες” του Στέλιου Πέτσα για «ανθρώπινο Πρωθυπουργό» που δεν τις πιστεύει ούτε ο ίδιος.

“Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να παραβιάζεις τα μέτρα που ισχύουν για όλους τους πολίτες, υπό την απειλή προστίμου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε απώλειες” τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.