ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΥΡΙΖΑ Ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει τσαλακωμένος από τον ανασχηματισμό

1 min read

“Ο πρωθυπουργός, αντί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές και ευρύτερα να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τη κυβέρνηση μέσω του ανασχηματισμού, βγαίνει τελικά τσαλακωμένος”. Σε αυτή την κεντρική εκτίμηση προχωρά η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές εξελίξεις ως ένα “τεράστιο φιάσκο”, καθώς και επιβεβαίωση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να στοιχειοθετήσουν τον χαρακτηρισμό του φιάσκου βάση των εξής ισχυρισμών:

1. Με τις σαρωτικές αλλαγές που έκανε στα επιτελεία των υπουργείων υγείας και Προστασίας του Πολίτη – Πολιτικής Προστασίας ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ουσιαστικά την αποτυχία του και τα εγκληματικά του λάθη, τα όπoiα είχε προσπαθήσει να κρύψει έως τώρα. Σημειώνουν, δε, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο στην πανδημία όσο και στις φυσικές καταστροφές απέτυχε να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών. 

2. Επίσης, τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας, για τον οποίο αναφέρουν ότι έχει ευθαρσώς δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες για το εμβόλιο, απλά φωτίζει το κυβερνητικό αδιέξοδο στο ζήτημα της πανδημίας. Προβλέπουν, επίσης, πως η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη θα εμφανιστεί και από την νέα ηγεσία ως ευθύνη της κοινωνίας μπροστά στο κύμα της πανδημία που έρχεται. Το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο και τα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η μείωση των μαθητών ανά τμήμα εκτός της κυβερνητικής ατζέντας, υπογραμμίζουν.

3. Στα αξιοσημείωτα, κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι και το ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν υπουργοποίηθεί από τη ΝΔ όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ, κάτι που βλέπουν ως ενδεικτικό της ακροδεξιάς κατρακύλας της ΝΔ. 

4. Ακόμη κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι επιβράβευσε την κα. Κεραμέως για την εκπαραθύρωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ προς τέρψιν των κολεγιαρχών και την κα. Μενδώνη που έχει ρημάξει τον ελληνικό πολιτισμό και έχει απαξιώσει το σύνολο του κόσμου των τεχνών. 

5. Ακόμη, από τη αξιωματική αντιπολίτευση επισημάνουν ότι το σημερινό φιάσκο με την τοποθέτηση και στη συνέχεια τον “απεγκλωβισμό” του κ. Αποστολάκη ξεπερνάει κάθε φαντασία. Θεωρούν, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος όχι μόνο να κατανοήσει τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για τις αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ή να φτιάξει ένα σχήμα που στοιχειωδώς θα μπορεί να συντονιστεί. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ακυρώσει την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για ουσιαστικό διάλογο πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις μέσα από επικοινωνιακές κινήσεις.  

6. Επίσης κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως επιχείρησε να εγκλωβίσει τον κ. Αποστολάκη στο κυβερνητικό σχήμα, ποντάροντας στο ότι από τη στιγμή που το όνομά του θα είχε ανακοινωθεί δημόσια ως νέος υπουργός, δεν θα είχε το θάρρος να αρνηθεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο, παρά το γεγονός ότι είχε θέσει ως όρο να υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Αυτή είναι η αντίληψη του κ. Μητσοτάκη τόσο για τη μίνιμουμ συνεννόηση όσο και για την κλιματική κρίση, αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι επιχείρησε να εξαπατήσει με στόχο όχι να δημιουργήσει μια νέα δομή με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και επιστημόνων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, αλλά με προφανή στόχο να βγει από τη δύσκολη θέση της μεγάλης αποτυχίας του στη διαχείριση των πυρκαγιών και να δώσει την εντύπωση μιας ηχηρής πολιτικής «μεταγραφής» με όρους ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, η οποία βασιζόταν σε προσφορά θέσεων στο κυβερνητικό σχήμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.