ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΥΡΙΖΑ Ο εμβολιασμός εξελίσσεται στο νέο φιάσκο της κυβέρνησης

1 min read

Η Κουμουνδούρου βλέπει μεγάλη έξαρση της επιδημίας τον Γενάρη.

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Στο θέμα του εμβολιασμού, στον οποίο “ο κ. Μητσοτάκης έχει ποντάρει εδώ και τρεις μήνες τα πάντα” επικεντρώνει τις τελευταίες μέρες την κριτική του στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με πηγές του κόμματος να κάνουν λόγο για “ένα ακόμη φιάσκο της κυβέρνησης της ΝΔ” και γενικότερα για “απώλεια ελέγχου της κατάστασης” σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό σημείο, κατά το οποίο οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εισέρχονται σε πολύ αυστηρότερα lockdown. Μάλιστα, στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν ενημέρωση από τους λοιμωξιολόγους και γνώση της κατάστασης που βρίσκεται το ΕΣΥ εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του κορωνοϊού μετά τις γιορτές στην Αττική, πολύ πιθανόν σε επίπεδα χειρότερα από αυτά της βόρειας Ελλάδας τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολίων, η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πριν έναν μήνα δεσμευόταν για 2.000.000 εμβόλια μέσα στο Γενάρη, νούμερο για το οποίο τον επιβεβαίωνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επομένως, ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να εξηγήσει, τι έκανε λάθος και παίρνουμε μέχρι τέλος Γενάρη μόλις 300.000 δόσεις (που αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους, δηλαδή ούτε καν όσες χρειάζονται για να καλύψουν τους υγειονομικούς και λοιπούς κρατικούς λειτουργούς) ή έστω να παραδεχτεί ότι ήταν πολύ λάθος το μήνυμα εφησυχασμού που έστειλε με αυτόν τον τρόπο στον κόσμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν κάτι που έλεγαν από την πρώτη στιγμή, δηλαδή ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα πάρει πολλούς μήνες μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα, όπως χθες ο πρώην υπουργός Υγείας και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός προειδοποίησε σε σχεδόν δραματικούς τόνους.

Με βάση αυτό το δεδομένο, η Κουμουνδούρου ζητά να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση της σοβούσας υγειονομικής κρίσης και όχι με 3.244 νεκρούς σε ενάμισι μήνα να περιμένουμε απλά το εμβόλιο ως μάννα εξ ουρανού, παρακολουθώντας την πανδημία να είναι εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση. Συγκεκριμένα ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να άρει την απόφαση της για μειωμένο προϋπολογισμό κατά 580 εκατ. ευρώ το 2021 για την Υγεία, να ξεκινήσουν μαζικά τεστ, ώστε να έχουμε εικόνα της διασποράς στην κοινότητα και να προχωρήσει η μαζική συνταγογράφηση και αποζημίωση δωρεάν τεστ για τους πολίτες.

Επιπλέον, ζητούν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, στις περιοχές που αυτό κρίνεται απαραίτητο, επιβολή και κυρίως έλεγχο τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας και πρωτοκόλλων στους μαζικούς χώρους εργασίας, στοχευμένη πρόληψη στις «εστίες υπερμετάδοσης» όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εργοστάσια, οι κλειστές δομές, τα γηροκομεία, τα προνοιακά ιδρύματα, τα προσφυγικά camps, οι χώροι μαζικής διαβίωσης μεταναστών, οι καταυλισμοί των Ρομά, οι άστεγοι κλπ. 

Θεωρούν, εξάλλου, χαρακτηριστικό παράδειγμα τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που τώρα επιβάλλεται νέο σκληρό lockdown μετά την έκρηξη κρουσμάτων, οι οποίες έχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια με πολλούς εργαζόμενους που δεν τηρούνται – απουσία και ελέγχων – τα μέτρα προστασίας, όπως έγινε και στη βόρεια Ελλάδα με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και τα εργοστάσια συσκευασίας φρούτων.

Αφού αφήνουν την πανδημία να βγει εκτός ελέγχου, τρέχουν μετά να επιβάλλουν νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα” αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για “εγκληματική αδράνειά της κυβέρνησης που στρώνει το έδαφος για τρίτο ακόμα σφοδρότερο κύμα της πανδημίας πριν καλά-καλά ξεπεράσουμε το δεύτερο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.