ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΥΡΙΖΑ Ομόφωνα εκτός εκλογικών καταλόγων ο Παύλος Πολάκης Παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα

1 min read

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε ομόφωνα η εκλογική του απόσυρση. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενώ τέλος, ο Παύλος Πολάκης παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα

Στη συνεδρίαση συμμετείχε η Ράνια Σβίγγου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το «παρών» λόγω της διευρυμένης σύνθεσης, έδωσε ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

Πλέον, τη σκυτάλη των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ και Παύλου Πολάκη λαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που πιθανόν να συνεδριάσει ακόμα και αύριο (29/02) ώστε να αποφασίσει αναφορικά με όλα τα παραπάνω.

Επιπλέον, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν , ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να συνεδριάσει νωρίτερα από το προγραμματισμένο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Υπενθυμίζεται, ότι η συνεδρίαση τόσο της Πολιτικής Γραμματείας όσο και της Κεντρικής Επιτροπής, αναμενόταν να διεξαχθεί το 15νθημερο Μαρτίου, με σκοπό την έγκριση της τελικής λίστας των υποψηφίων και το πολιτικό πρόγραμμα των 6+1 σημείων, με βάση το οποίο θα «πάει» ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. Όμως, το θέμα Πολάκη και η νέα πολιτική συγκυρία φαίνεται ότι φέρνουν πιο κοντά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας 

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία αναμένεται να οδηγηθεί ο Παύλος Πολάκης είναι η Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαούρτα Λίνα.

Το χρονικό

Η καθοριστική τομή επήλθε όταν ο Παύλος Πολάκης προχώρησε την περασμένη Κυριακή (26/02) σε μια άκρως αιχμηρή ανάρτηση εξαπολύοντας επίθεση κατά δημοσιογράφων, δικαστών και αξιωματούχων. Η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε την δεύτερη και καθοριστική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία και οδήγησε τον Βουλευτή Χανίων εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και στην άμεση καθαίρεσή του από Τομεάρχη Διαφάνειας, ανακοινώνοντας την αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ραγκούση.

Στην ανάρτηση στο Facebook έγραψε πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», ενώ παράθεσε ονόματα και φωτογραφίες, με δημοσιογράφους, μέλη της διοίκησης της ΑΑΔΕ και τραπεζικά στελέχη.

Αντιδρώντας στα παραπάνω, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης». Ο ίδιος πάντως, με νέα ανάρτησή του τόνισε πως με «πηγές» δεν θα ανοίξει διάλογο, και πως όλα τα θέματα θα τεθούν στην Πολιτική Γραμματεία.

Μια εβδομάδα νωρίτερα οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη κατέγραφαν την πρώτη σοβαρή κρίση, με τη Κουμουνδούρου να του «βγάζει» την πρώτη κίτρινη κάρτα. Ο Παύλος Πολάκης είχε διαμαρτυρηθεί δημόσια για την μη έγκριση του Μιχάλη Χαιρετάκη ως υποψηφίου στα Χανιά, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η μη έγκριση του «εκλεκτού» του, θα σηματοδοτήσει και τη δική του αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια. Μπορεί λίγο αργότερα να έπεσαν οι «τόνοι», όμως, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν στο Documento ότι η υποψηφιότητα Πολάκη βρίσκονταν στον «αέρα», ενώ σημείωναν ότι οι σχετικές αποφάσεις αναμένονταν να ληφθούν στην Κ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15νθημερο του Μαρτίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.