ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συριακό Παρατηρητήριο: Στη Λιβύη οι 300 πρώτοι πιστοί Σύροι μαχητές του Ερντογάν

1 min read

Στη Λιβύη βρίσκονται ήδη οι 300 πρώτοι πιστοί στον Ερντογάν Σύροι μαχητές/ μισθοφόροι για να αγωνιστούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, ακόμη 1.000 Σύροι μαχητές βρίσκονται σήμερα σε τουρκικά στρατόπεδα, εκπαιδεύονται, και αναμένουν μεταφορά στη Λιβύη.

Σε κάθε μαχητή η Άγκυρα θα καταβάλει 2.000 με 2.500 δολάρια ΗΠΑ, βάσει τρίμηνων και εξάμηνων συμβολαίων. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο υψηλότερος θα είναι και ο μισθός.

Σημειώνεται ότι βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει μία ομάδα μαχητών να μιλάει σe διάλεκτο της Συρίας, με τους αντάρτες να ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει έναν στρατιωτικό καταυλισμό από πιστούς μαχητές στον Χαλίφα Χαφτάρ, που αντιμάχεται την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ διεξάγουν από τον περασμένο Απρίλιο, επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης, έδρας της κυβέρνησης της Τρίπολης, και φαίνεται ότι είναι στα περίχωρα της λιβυκής πρωτεύουσας, με συνέπεια η κυβέρνηση Φαγέζ αλ Σάρατζ να ζητήσει βοήθεια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη απορρίπτει πάντως τους ισχυρισμούς ότι αντάρτες από την Συρία, με την υποστήριξη της Τουρκίας μάχονται στο πλευρό των δυνάμεών της, στις μάχες που διεξάγονται γύρω από την Τρίπολη.

“Η προώθηση τέτοιων βίντεο είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις νίκες των δυνάμεών μας,” σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης Σάρατζ.

Πηγή:  AΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.