ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία: Τουρκικά οπλικά συστήματα στραμμένα κατά ρωσικής βάσης

1 min read

Προκλητική κίνηση από την ¨Αγκυρα στη Συρία – Τι απάντηση ετοιμάζουν Μόσχα-Δαμασκός;

Άκρως προκλητική κίνηση έχουμε εδώ και μερικές ώρες στην Συρία με την τοποθέτηση τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων HAWK κοντά σε ρωσική αεροπορική βάση στην Συρία, προκαλώντας οργή και σκεπτικισμό την Μόσχα.  

 Πριν μερικές ώρες είχαμε την ανάπτυξη από τον τουρκικό στρατό συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας HAWK σε περιοχή κοντά της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που εμφανίστηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, εντοπίστηκε η ανάπτυξη τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας MIM-23, 80 χιλιόμετρα από την βάση Khmeimim.

Θεωρητικά αυτά τα συγκροτήματα είναι ικανά να κτυπήσουν ρωσικά και συριακά αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το πραγματικό εύρος του συγκροτήματος είναι 35 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, ούτε ο τουρκικός ούτε ο ρωσικός στρατός δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών.

Επιπλέον, ως  πιθανή αιτία της ανάπτυξης τουρκικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Khmeimim, φέρεται και εκδίκηση κατά της ρωσικής αεροπορίας στην περιοχή, η οποία  μπορεί να οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Το έτερο σενάριο αφορά προσπάιθεια του τουρκικού στρατού να υπερασπιστεί τις εξτρεμιστικές  ομάδες που πολεμούν στο Idlib με αυτόν τον τρόπο.

Δεν ξεχνούν οι Τούρκοι και θα επιχειρήσουν κάτι ύποπτο το επόμενο διάστημα κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία. 

Επίσης εδώ και πολλές ημέρες, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν σχεδόν το ήμισυ της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ και άφησαν πίσω τους αρκετές τουρκικές θέσεις παρατήρησης. Αυτές τις θέσεις σύντομα θα τις κτυπήσει ο συριακός στρατός που θέλει να διώξει τους Τούρκους όσο τίποτε άλλο από το συριακό έδαφος και αυτό θα σημάνει την έναρξη ενός σκληρού συρο-τουρκικού πολέμου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.