ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία: Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους βίντεο

1 min read

Συρία: Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους

Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε τρεις πυραύλους από τη Μεσόγειο εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία περιοχή της Συρίας που παραμένει ακόμη υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης

“Στις 31 Οκτωβρίου το υποβρύχιο Βέλικι Νόβγκοροντ εκτόξευσε τρεις πυραύλους Καλίμπρ από την ανατολική Μεσόγειο εναντίον σημαντικών στόχων του ΙΚ στην περιοχή του Ντέιρ Εζόρ” αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Τα πλήγματα αυτά είχαν ως στόχο τους “θέσεις της διοίκησης, μια οχυρωμένη γέφυρα όπου έχουν συγκεντρωθεί μαχητές και οχήματα και μια μεγάλη αποθήκη όπλων” προσθέτει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχει επιβεβαιώσει πως οι στόχοι καταστράφηκαν.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που συνορεύει με το Ιράκ και είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, έχει μετατραπεί στο πεδίο δύο διαφορετικών επιχειρήσεων για την εκδίωξη των τζιχαντιστών. Η μία είναι εκείνη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος που στηρίζονται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και η δεύτερη των Κούρδων και Αράβων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) οι οποίοι στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση