ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συρία: Η αντιμετώπιση της Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων με τον αρχηγό των SDF

1 min read

Ο αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία συναντήθηκε με τον Κούρδο αρχιστράτηγο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Αμπντί, για τις απειλές της Τουρκίας να εξαπολύσει νέα εισβολή από τα βόρεια.

Ο Σιαμάντ Άλι, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων, επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι ο υποστράτηγος Αλεξάντερ Τσάικο συναντήθηκε την Κυριακή με τον Κούρδο διοικητή Μαζλούμ Άμπντι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.

«Τους ζητήσαμε να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις», είπε ο Κούρδος αξιωματικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται» για χερσαία επίθεση.

Η Μόσχα, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, και η Ουάσινγκτον, που υποστηρίζει τους Σύρους Κούρδους, κάλεσαν πρόσφατα την Άγκυρα σε «αυτοσυγκράτηση».

Αν η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της, «θα αναγκαστούμε να επεκτείνουμε το εύρος αυτού του πολέμου» για να καλύψει ολόκληρη τη συνοριακή περιοχή», προειδοποίησε ο Αμπντί, ο οποίος εκφράζει τη λύπη του για την «αδύναμη» θέση που επιδεικνύει η Ουάσινγκτον.

Από τις 20 Νοεμβρίου, περίπου 75 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τουρκικές επιδρομές, κυρίως μαχητές των SDF, καθώς και περίπου δέκα Σύροι πολίτες και στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι εντάσεις στα βόρεια σύνορα και τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί μια νέα μεγάλη εισβολή από την Τουρκία. Ο Ρώσος διοικητής Τσάικο πρότεινε την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία έως και 30 χιλιόμετρα νότια των συνόρων.

Με πληροφορίες από: SOHR /

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.