Σύντομα το Facebook θα ξέρει ακόμα και το εισόδημά σου

Σύντομα το Facebook θα ξέρει ακόμα και το εισόδημά σου

Σύντομα το Facebook θα ξέρει ακόμα και το εισόδημά σου

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το Facebook για τον κάθε χρήστη του είναι τρομακτικές. Αυτή τη στιγμή, το κοινωνικό δίκτυο είναι σε θέση να γνωρίζει την τοποθεσία σου, τις μουσικές σου προτιμήσεις αλλά και τις πολιτικές σου προτιμήσεις. Σύντομα, θα μπορεί να μάθει και το εισόδημά σου.

Όπως μεταδίδει το IFL Science, τον Ιούλιο του 2016 το Facebook κατέθεσε πατέντα που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προβλέπει τον οικονομικό πλούτο του κάθε χρήστη.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή μόλις αυτόν τον μήνα, χάρη σε ένα δημόσιο έγγραφο που κατατέθηκε στο Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιεί στοιχεία που παρέχουν οι χρήστες σχετικά με την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, τη χρήση smartphones κι άλλων τέτοιων συσκευών, τη χρήση Internet και στοιχεία για το νοικοκυριό τους.

Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις του Facebook είναι ήδη πολύ ακριβείς ως προς το κοινό τους, η πληροφορία για το εισόδημα του χρήστη θα βοηθήσει το Facebook να στοχεύει ακόμα καλύτερα το κοινό του.

Δημοσίευση στα Social Media

Newskamatero

Related Posts

Επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής στην Πάτρα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής στην Πάτρα

Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο Ποιες περιοχές αφορά

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο Ποιες περιοχές αφορά

Create AccountLog In Your Account