ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύντομα το Facebook θα ξέρει ακόμα και το εισόδημά σου

1 min read

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το Facebook για τον κάθε χρήστη του είναι τρομακτικές. Αυτή τη στιγμή, το κοινωνικό δίκτυο είναι σε θέση να γνωρίζει την τοποθεσία σου, τις μουσικές σου προτιμήσεις αλλά και τις πολιτικές σου προτιμήσεις. Σύντομα, θα μπορεί να μάθει και το εισόδημά σου.

Όπως μεταδίδει το IFL Science, τον Ιούλιο του 2016 το Facebook κατέθεσε πατέντα που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προβλέπει τον οικονομικό πλούτο του κάθε χρήστη.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή μόλις αυτόν τον μήνα, χάρη σε ένα δημόσιο έγγραφο που κατατέθηκε στο Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιεί στοιχεία που παρέχουν οι χρήστες σχετικά με την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, τη χρήση smartphones κι άλλων τέτοιων συσκευών, τη χρήση Internet και στοιχεία για το νοικοκυριό τους.

Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις του Facebook είναι ήδη πολύ ακριβείς ως προς το κοινό τους, η πληροφορία για το εισόδημα του χρήστη θα βοηθήσει το Facebook να στοχεύει ακόμα καλύτερα το κοινό του.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση