ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συντάξεις: Νέες διευκρινίσεις από τον e-ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση και τις αναπηρικές

1 min read

Έρχονται ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους που έχουν παράλληλη ασφάλιση και δεν μπορούν πάρουν έγκαιρα τη σύνταξη τους, σύμφωνα με τον e-EΦΚΑ.  Για το θέμα της παράλληλης ασφάλισης μίλησε ο εκπρόσωπος  Τύπου του e-ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος στο OPEN.  ” Eίμαστε έτοιμοι… τίθεται σε λειτουργία το λογισμικό. Θα έχουμε και ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Τελειώνει και μια τεράστια εκκρεμότητα για τον Οργανισμό αλλά και μια αδικία για χιλιάδες ασφαλισμένους. Προσπαθούμε να λύνουμε και να κλείνουμε μέτωπα συνεχώς. Δεν είναι εύκολη η δουλειά μας, το ξέρετε πολύ καλά”, σημείωσε  χαρακτηριστικά ο κ. Τσάπαλος.

 Για τα λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων 

Επίσης μίλησε και για τα λάθη που γίνονται στον επανυπολογισμό των συντάξεων. ” Δυστυχώς θλίβομαι, όταν ακούω φωνές από εκπροσώπους συνταξιούχων αλλά και από επαγγελματίες και δικηγόρους και εργατολόγους  που βγαίνουν και λένε με ελαφρά την καρδία ότι βγάζουμε λάθος τις συντάξεις. Προχθές μας έλεγαν ότι δεν βγάζουμε καθόλου συντάξεις και τώρα που τις βγάζουμε μας λένε ότι τις βγάζουμε λάθος. Ο ΕΦΚΑ κατηγορηματικά λέει ότι οι συντάξεις  βγαίνουν σωστές  στο ακέραιο” τόνισε.

 Fast track: Πόσοι  έχουν  αποκλίσεις  στη σύνταξη τους

Παράλληλα την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στο θέμα της απονομής των συντάξεων με διαδικασία fast track. Παραδέχτηκε ότι όντως  “σε  λιγότερο από το 20% των περιπτώσεων  υπάρχουν αποκλίσεις  στη σύνταξη που λαμβάνει ο ασφαλισμένος σε 3 ή 4 μήνες. Αλλά αυτή η μικρή απόκλιση που υπάρχει δίδεται μετά από λίγους μήνες στο λογαριασμό του ” και διερωτήθηκε ” Τι προτιμάμε… να περιμένει  2 και 2,5 χρόνια ο ασφαλισμένος για να πάρει τη σύνταξη του με τον παλιό τρόπο ή να του τη δίνουμε με fast track και με μια μικρή απόκλιση που θα την πάρει σε λίγο καιρό;”

Όσον αφορά στο εάν θα κληθεί να καταβάλει ο ασφαλισμένος μεγάλο χρηματικό ποσό για να λάβει και το υπόλοιπο της σύνταξης, είπε ότι θα διασφαλιστεί αυτό να μην γίνει, ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε πως  υπάρχει πρόβλεψη για αυτό το θέμα των πάρα πολλών δόσεων, αλλά και πρόβλεψη για άμεσο υπολογισμό αυτής της μικρής απόκλισης προκειμένου να μην περιμένει πολλά χρόνια ή πολλούς μήνες ο ασφαλισμένος για την σύνταξη του και στο τέλος να πρέπει να πληρώσει ένα σωρό χρήματα. Έχουμε δώσει προτεραιότητα σε αυτές τις αποκλίσεις να λύνονται το γρηγορότερο, τόνισε με έμφαση.

 Αναπηρικές συντάξεις: Νέες διευκρινίσεις από τον e-ΕΦΚΑ  για το θέμα των ΚΕΠΑ

συντάξη

Διευκρινίσεις  για όσους δεν έχουν λάβει τις αναπηρικές συντάξεις αλλά και για το θέμα των ΚΕΠΑ  έδωσε σήμερα ο κ. Τσόπαλος . Όπως είπε  “σε σχέση με τις αναπηρικές συντάξεις  για τις επιτροπές, έχουμε εντοπίσει  δύο περιστατικά  υγειονομικών Επιτροπών που ζήτησαν από ανθρώπους με μη αναστρέψιμες παθήσεις να ξανά περάσουν από Επιτροπές. Το έχουμε εντοπίσει, δεν είναι ο κανόνας και έχουμε  ήδη στείλει οδηγίες σε  όλες  μας τις δομές στα ΚΕΠΑ να μην ξανά γίνει”.

Δημοσίευση στα Social Media