ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

1 min read

Από τις 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ και οι συνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους την διπλή αύξηση, καθώς θα πάρουν τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στις 24/2 θα ενσωματωθεί και η αύξηση 7,75% (για όσους την δικαιούνται) για τον μήνα Ιανουάριο 2023, με εμβόλιμη πληρωμή για όλους τους δικαιούχους.

Μάλιστα, όσοι είδαν αύξηση στη σύνταξη τους στα τέλη Ιανουαρίου, τότε θα πρέπει να υπολογίζουν πως η αύξηση που θα λάβουν στις 24 Φεβρουαρίου, θα είναι διπλή. Αυτό σημαίνει πως αν ένας συνταξιούχος έλαβε αύξηση 15 ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου, τότε τον Φεβρουάριο θα λάβει 30 ευρώ, από την εκκρεμότητα του Δεκεμβρίου 2022.

  • Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 22/2 θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τα ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. Την Πέμπτη 23/2 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, Δημόσιο με ΑΜΚΑ που καταλήγει σε 1,3,5,7,9 και την Παρασκευή 24/2 θα πάνε ταμείο οι δικαιούχοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, Δημόσιο με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0,2,4,6,8.

Τον Μάρτιο το εφάπαξ επίδομα έως 300 ευρώ

Στο ποσό των 200 – 300 ευρώ θα ανέρχεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις κατά 7,75%, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς.

Πρόκειται για ένα εφάπαξ κλιμακωτό επίδομα που θα δοθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε όσους δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα ή έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι συνταξιούχοι αυτοί υπολογίζονται σε 1.112.000 σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Οι υπόλοιποι δεν θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση, καθώς έχουν ήδη λάβει την αύξηση του 7,75% και δεν έχουν προσωπική διαφορά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.