ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνταγματική Αναθεώρηση :O σταυρός και οποιαδήποτε αναφορά στην Ορθοδοξία μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης

1 min read

Ο σταυρός και οποιαδήποτε αναφορά στην Ορθοδοξία φαίνεται να μπαίνει στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, όπως προκύπτει από τις προτάσεις του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σε μια περίοδο που τα Έθνη της Ευρώπης αλλά και οι ΗΠΑ αναζητούν και πάλι τις παραδοσιακές τους αξίες, αυτές του Εθνικού κράτους όπου κυριαρχούν οι αρχές του Χριστιανισμού, της παραδοσιακής οικογένειας και της εθνικής ταυτότητας, η πρόταση του κ. Τσίπρα, κινείται απολύτως στην αντίθετη κατεύθυνση: Αυτήν της πολυπολιτισμικότητας, που διαλύει τις συνταταγμένες κοινωνίες  και αμφισβητεί τις συγκροτημένες εθνικές ταυτότητες. Αυτός άλλωστε είναι και η στρατηγική στόχευση ΜΚΟ και σκοτεινών  Ιδρυμάτων όπως αυτό του Τζ.Σόρος, το οποίο μάλιστα κατηγορείται από στέλεχος της κυβέρνησης για μυστική χρηματοδότηση του σχεδίου αυτού!

Σύμφωνα με τις συνταγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν το φως της δημοσιότητας, παρατηρούνται τρεις ουσιώδεις μεταβολές:

  1. Απαλείφεται από το Σύνταγμα ότι αρχηγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναγνωρίζεται ο Ιησούς Χριστός!
  2. Απαλείφεται η φράση ότι η Εκκλησία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο
  3. Εισάγεται η αδιανόητη διακήρυξη ότι η πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα θρησκευτικά θα γίνουν θρησκειολογία, με τα παιδιά να μαθαίνουν ισότιμα για τον Μωάμεθ και τον Βούδα, ότι θα ξεριζωθούν οι εικόνες από τα Δικαστήρια, τα Νοσοκομεία κλπ., και ότι σε μια θρησκευτικά «ουδέτερη χώρα» θα πρέπει να απαλειφθεί και ο σταυρός από τη σημαία που η χρήση του εισήχθη λόγω της συνταγματικής ταύτισης του έθνους με την ορθοδοξία
  4. Καταργείται ο θεσμός της οικογένειας ως «θεμελίου συντήρησης και προαγωγής του Έθνους» καθώς και ο «γάμος η μητρότητα και η παιδική ηλικία» που προβλέπονται στο σύνταγμά μας.

Ασφαλώς, κάποιος θα μπορούσε να αντιπαραθέσει ως παράδειγμα την θρησκευτική ουδετερότητα των ΗΠΑ. Εκεί όμως ακόμα και το δολάριο έχει αναφορά στον Θεό, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται στη Βίβλο. Τί σόι λοιπόν ουδετερότητα είναι αυτή όταν ο Πρόεδρος σε κάθε διάγγελμά του, καταλήγει με τη φράση «ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» και όταν η πολιτική και η ηθική νομιμοποίησή του πηγάζει από την ορκωμοσία στη Βίβλο;

Κάθε νέο Σύνταγμα θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της κοινωνίας και να συμπεριλαμβάνει τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα που παρά λίγο να υιοθετηθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000, προέβλεπε ότι τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ταυτότητος, είναι η χριστιανική θρησκεία, η ελληνική παιδεία και η ρωμαϊκή δικαιική παράδοση.

Ας αναλογιστούμε αν είναι  ευρωπαϊκές, προοδευτικές ή απλώς ιδεοληπτικές οι (βεβιασμένες) πολιτικές της κυβέρνησης που απαλείφουν τον Χριστιανισμό από την ταυτότητά μας, που καταργούν τα λατινικά από τα σχολεία και που κακοποιούν την Ελληνική παιδεία…

Προφανώς και δεν είναι. Είναι βαθύτατα συντηρητικές πολιτικές οι οποίες στοχεύουν στη θεσμική θωράκιση των στρατηγικών της πολυπολιτισμικότητας και της οριστικής αποκόλλησης του Έλληνα από την εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα και τις παραδοσιακές αξίες που διέπουν την Ελληνική οικογένεια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.