ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνωστισμός Κατασκοπευτικών Αεροσκαφών στο FIR Λευκωσίας (Χάρτης)

1 min read

Κατασκοπευτικά αεροπλάνα της Τουρκίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ συσσωρεύτηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου και εντός του Fir Λευκωσίας.

Το γεγονός δείχνει ότι υπάρχει ιδιαίτερη θαλάσσια δραστηριότητα στην περιοχή, την ίδια ώρα που το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ είχε ήδη δέσει στο λιμάνι Λεμεσού και άλλα πολεμικά πλοία στο λιμάνι Λάρνακας.Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, η Τουρκία επανέλαβε τις πτήσεις του δικού της κατασκοπευτικού αεροπλάνου τύπου AWACS, που πέταξε για ώρες την Κυριακή σε σχετικά χαμηλό ύψος, πραγματοποιώντας γύρους σε περιοχές παράλληλα με τα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου και σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές. Πρόκειται για Boeing E7T της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Λίγο νοτιότερα, επίσης το απόγευμα της Κυριακής, πετούσε και το αμερικανικό κατασκοπευτικό Boeing P8-A Poseidon που συνήθως τους τελευταίους μήνες πετά παράλληλα με τα παράλια της Συρίας.Αντί αυτού, χθες το απόγευμα, το κατασκοπευτικό αεροπλάνο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πετούσε σε κύκλους νοτιοδυτικά της Κύπρου.Με την άφιξη του αμερικανικού αεροσκάφους στην περιοχή, το τουρκικό κατασκοπευτικό κινήθηκε δυτικότερα.

Τις ίδιες ώρες, στην περιοχή βρέθηκε και κατασκοπευτικό αεροπλάνο του Ισραήλ, που πετούσε όμως σε πολύ πιο μεγάλο ύψος. Επρόκειτο για ένα από τα Gulfstream G500 που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.Την Πέμπτη και την Παρασκευή είχε καταγραφεί η παρουσία στην περιοχή νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου, άλλου αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου, ενός Boeing RC 135V, που πραγματοποιούσε κύκλους δυτικά του υποθαλάσσιου όρους του Ερατοσθένη.Την ίδια μέρα νότια της Κύπρου πετούσε και το επίσης κατασκοπευτικό τύπου Lockheed P-3C της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Επίσης, την Παρασκευή, με την άφιξη του γαλλικού αεροπλανοφόρου στο λιμάνι Λεμεσού, στην περιοχή βρέθηκε και γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου KDC10.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και η άφιξη στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου του μεταγωγικού Α400-Μ, που εικάζεται ότι μετέφερε στην Κύπρο ευαίσθητο εξοπλισμό για ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεωνΠηγή : Φιλελεύθερος της Κύπρου/veteranos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.