ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύνοδος Κορυφής Χωρίς συμφωνία και το δείπνο των «27», τη 2η ημέρα Νέα διάσκεψη το μεσημέρι

1 min read

Την ολοκλήρωση του δείπνου των ηγετών στις 23:15 τοπική ώρα Βρυξελλών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Σ. Μισέλ, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει εκ νέου την ολομέλεια στις 12:00 της Κυριακής. 

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Οι 27 εργάστηκαν εντατικά επί ενός 2ου συμβιβαστικού κειμένου που προετοίμασε ο Σ.Μισέλ, αλλά οι διαφορές παραμένουν, εντοπίζονται όμως στις κατανομές κονδυλίων σε τομεακές πολιτικές. Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία επέμειναν και σε άλλες εσωτερικές (δεν επηρεάζουν το ποσό επικεφαλίδα του NGEU) περικοπές και μεταφορές ποσών με τις οποίες Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν.

Σημείο αντιπαράθεσης ήταν για αρκετή ώρα και ο όρος σύνδεσης κονδυλίων και κράτους δικαίου, με τον Β. Όρμπαν να αφαιρεί ουσιαστικά σημεία του συμβιβαστικού κειμένου.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Εμ. Μακρόν είχε ζητήσει από τη συνοδεία του να ετοιμάσει το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 11:00 με σκοπό να πιέσει τις συζητήσεις προς πρόοδο.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Σάρλ Μισέλ συναντήθηκε εκ νέου με τον Εμ.Μακρόν, τον Σεμπάστιαν Κούρτς και την Πρόεδρο της Κομισιόν για να εξετάσουν ενδεχόμενες πιθανές συγκλίσεις καθώς οι προτάσεις Κουρτς για περικοπές σε προγράμματα όπως τα horizon, eu4health, εξωτερικής ανάπτυξης και investEU  δημιουργούν αναταράξεις. Η  Καγκελάριος συναντάται ταυτόχρονα με την Πρωθυπουργό της Δανίας με το ίδιο αντικείμενο.

Δημοσίευση στα Social Media