ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχίζεται ο πόλεμος φθοράς κατά του Ελληνισμού από την Άγκυρα: Το «Barbaros» επιστρέφει για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

1 min read

Συνεχίζεται ο πόλεμος φθοράς κατά του Ελληνισμού από την Άγκυρα: Το «Barbaros» επιστρέφει για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

H Tουρκία συνεχίζει τον πόλεμο φοράς κατά του Ελληνισμού και καθημερινά κτυπάει εναλλάξ σε διαφορετικά μέτωπα και έτσι εξέδωσε νέα Navtex που περιλαμβάνει τμήματα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για σεισμογραφικές έρευνες του «Μπαρμπαρός» από τη Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα!

Φυσικά οι ενέργειες αυτές σε όλα τα μέτωπα αποσκοπούν στην κόπωση των 2 ελληνικών κρατών τα οποία έχουν αναγκαστεί να βρίσκονται σε παρατεταμένη και συνεχόμενη ετοιμότητα με τελικό στόχο την οικονομική και γεωπολιτική εξουθένωσή τους.

Όταν κρίνει η Άγκυρα ότι οι αντίπαλοι έχουν κουραστεί αρκετά τότε μπορεί να περάσει σε πιο άμεση εφαρμογή των σχεδίων της ακόμα και με πολεμική ενέργεια.

Επί της ουσίας η Άγκυρα επιχειρεί παρανομως να προσαρτήσει το μέρος της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο γεωγραφικά βρίσκεται στην πλευρά των κατεχόμενων.

Η περιοχή (στον χάρτη με κόκκινο χρώμα) ξεκινά από απόσταση περίπου 4 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και επεκτείνεται μέχρι το σημείο της ακτής που είναι το όριο των συνόρων Τουρκίας – Συρίας όπως αναφέρει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος»

Δηλαδή βασίζεται στις τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», το προηγούμενο δίμηνο διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές. Το «Μπαρμπαρός» θα συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.

Με τις κινήσεις αυτές η Άγκυρα επιχειρεί να σφετερισθεί άμεσα την μισή περίπου κυπριακή ΑΟΖ ως «ανήκουσα» δήθεν στο ψευδοκράτος Είναι μια εκβιαστική ενέργεια, ως αντίποινο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας πο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον ενεργειακό της πλούτο ως η μόνη νόμιμη κρατική οντότητα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.