ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχείς εμβολιασμοί: Τι σημαίνει «υπερφόρτωση» του ανοσοποιητικού- «Να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων»

1 min read

«Δεν έχει κανένα νόημα το εμβόλιο» καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος «ταχυφυλαξίας», μας επισημαίνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας.

Tην ώρα που αχνοφέγγει το πράσινο φως και για την τέταρτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού, με το Ισραήλ, χώρα παγκόσμιο πρωταθλητή στην εμβολιαστική εκστρατεία, σε ρόλο ουραγού στις επαναληπτικές δόσεις, κι ενώ ο CEO της Pfizer Α. Μπουρλά μας προειδοποιεί -κατά άλλους, τρομοκρατεί αναίτια- ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα έχουμε να κάνουμε ακόμη με τον ιό -κι επομένως, και με τα εμβόλια της εταιρείας του- ο επικεφαλής του τμήματος Βιολογικών απειλών υγείας και στρατηγικής εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Μάρκο Καβαλέρι φέρνει την ανατροπή.

Σύμφωνα με μελέτες, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου, το σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενδεχομένως «υπερφορτώνει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο ειδικός διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι «εάν έχουμε μία στρατηγική με την οποία χορηγούμε αναμνηστικές δόσεις κάθε τέσσερις μήνες περίπου, θα καταλήξουμε να έχουμε πρόβλημα με την ανοσοποιητική απόκριση. Και η ανοσοποιητική απόκριση μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε να είναι. Οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην υπερφορτώνουμε το ανοσοποιητικό σύστημα με επαναλαμβανόμενη ανοσοποίηση».

«Υπάρχει το φαινόμενο που βασίζεται στην έννοια της ανοσίας» επεξηγεί περαιτέρω ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας.

«Στον οργανισμό εισέρχεται ένα αντιγόνο που διεγείρει το ανοσοποιητικό και “παράγει” ανοσία. Εκθέτουμε σταδιακά στα αντιγόνα τον οργανισμό για να μάθει να μην αντιδρά. Σε περίπτωση που συνηθίζει ο οργανισμός, παρατηρείται το φαινόμενο της ταχυφυλαξίας και τότε δεν έχει κανένα νόημα πια κανένα εμβόλιο» προσθέτει ο καθηγητής, που υποστηρίζει ότι σε σχέση με την αναγκαιότητα των νέων δόσεων στα σκευάσματα κατά της COVID-19 «μας λένε ψέματα κατάμουτρα», ενώ ο εκπρόσωπος του ΕΜΑ μας λέει το «προφανές».

Έλεγχος αντισωμάτων πριν τον εμβολιασμό

«Μετά τις δυο δόσεις πρέπει να μπαίνει τελεία στον εμβολιασμό» υπογραμμίζει ο κ. Κούβελας. «Μόνο στις κατηγορίες που έχουν εγκριθεί τα θεραπευτικά αντισώματα (διαβητικοί, υπερήλικες, υπέρβαροι κ.ά.) θα έπρεπε να προχωράμε στην αναμνηστική δόση. Τα υπόλοιπα είναι αηδιαστική καμαρίλα, δεν έχουν κανένα νόημα την ώρα που με την ultra light -όπως τη χαρακτηρίζει- Όμικρον μετάλλαξη όσοι νοσούν δεν πάνε στο νοσοκομείο. Με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Cape Town, όπου κανείς από όσους κόλλησαν Όμικρον δεν νοσηλεύτηκε. Οπότε τι συζητάμε;» αναρωτιέται ο καθηγητής, δείχνοντάς μας και προς εκείνους που νόσησαν.

«Αν έχεις νοσήσει με τον ιό και έχοντας φυσική ανοσία κάνεις το εμβόλιο, τότε παθαίνεις το σύνδρομο ADE ( σ.σ. φαινόμενο της ταχυφυλαξίας)» επισημαίνει.

«Πρέπει συνεπώς» συμπεραίνει ο συνομιλητής μας «να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων πριν τον εμβολιασμό, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κυτταρική ανοσία».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.