ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχίζεται η ανάπτυξη αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με Λιβύη: Ο εφιάλτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

1 min read

Αποφασισμένη δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη και συνεχίζεται η ανάπτυξη μεγάλων αιγυπτιακών δυνάμεων στα αιγυπτιολιβυκά σύνορα.

Η συγκέντρωση των αιγυπτιακών δυνάμεων έχει ως σκοπό να αναγκάσει τον GNA να σταματήσει την προέλασή του και την Άγκυρα να καταλάβει πως το Κάιρο δε θα επιτρέψει την επικράτηση ενός τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος έξω από τη «πόρτα» του.

Η Αίγυπτος έχει ένα σοβαρό θέμα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα η οποία έχει ακόμα ισχυρά ερείσματα στην αιγυπτιακή κοινωνία και αποτελεί έναν συμμαχικό ισλαμικό οργανισμό για τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το Κάιρο γνωρίζει πως εάν η Τουρκία επικρατήσει στη Λιβύη έχει σειρά αμέσως μετά η Αίγυπτος. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται από την τουρκική ΜΙΤ όπως και την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος Σίσι ξέρει πως η τουρκική επικράτηση στη Λιβύη απειλή την ίδια του την ύπαρξη.

Το 2013 η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε επικρατήσει για έναν χρόνο στην Αίγυπτο με την εκλογή (κατόπιν αμφιλεγόμενων εκλογών) του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι (φέρεται πως υποστηρίχτηκε από την διακυβέρνηση Ομπάμα) ο οποίος εντέλει ανατράπηκε από τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις που έβλεπαν ισλαμοποίηση της χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.