ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

1 min read

Λίγες ώρες μετά την υπέρπτηση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε την Πέμπτη υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, ανατολικά της Χίου. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στις 17:00 σε ύψος 26.000 ποδών πάνω από τα νησιά.

Θυμίζουμε ότι σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε στις 14:44 υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 19.000 πόδια. Στη συνέχεια, το ίδιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση στις 14:47 πάνω από τη νήσο Παναγιά, στις 14:50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14:51 πάνω από τη νήσο Παναγιά, επισης στα 19.000 πόδια.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού – Πυροβόλησε στον αέρα το πλήρωμα

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και προστίθεται:

«Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.