ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχίζονται οι χρυσές «δουλειές» για τους κλινικάρχες: Διπλασιάζεται και η τιμή για απλή νοσηλεία περιστατικών Covid

1 min read

Ένα ακόμα δώρο στους κλινικάρχες εν μέσω πανδημίας, οι οποίοι «συμμετέχουν» και εκείνη στον πόλεμο ενάντια στον κορωνοϊό, με το αζημίωτο βέβαια.

Συγκεκριμένα, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Οικονομικών και Υγείας) αυτή τη φορά, δίνεται δώρο στους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας ο διπλασιασμός της τιμής αποζημίωσης και για την απλή νοσηλεία περιστατικών Covid σε ιδιωτικές κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα μόνο για τη νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη άνοιξη κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε τριπλό δώρο προς τους κλινικάρχες, το οποίο αφορούσε τον υπερδιπλασιασμό της τιμής αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ (από 800 στα 1.600 ευρώ και πλέον), τη δυνατότητα επέκτασης των ιδιωτικών ΜΕΘ κατά 40% με το ίδιο προσωπικό και τη μη κάλυψη του τεστ της πανδημίας από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα την υπερκοστολόγησή του από τους ιδιώτες και την επιβάρυνση των αρρώστων.

Τώρα το νέο πακέτο… ενίσχυσης των ιδιωτών, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν.» ανέρχεται κατ’ ελάχιστον σε 30 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πάρουν αυτή τη ρύθμιση πίσω τώρα! Αυτό που χρειάζεται σήμερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να σταθεί όρθιο και να φροντίσει με αξιοπρέπεια τους ασθενείς, είναι επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων αποκατάστασης με όρους ΕΣΥ, χωρίς προνομιακές ρυθμίσεις, χωρίς επιλογή περιστατικών, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και με όρους ασφάλειας για τους ασθενείς», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.