ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων Αερομαχίες στο Αιγαίο

1 min read

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο ο Ερντογάν για να κερδίσει το κοινό του θα ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος βάπτισε το ψάρι κρέας και επιτέθηκε κατά της Ελλάδας λέγοντας ότι εκείνη είναι που προκαλεί την Τουρκία και παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες.

Δίχως ίχνος σεβασμού, την ημέρα της κηδείας του 29χρονου υποσμηναγού της ΠΑ, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχωρούσε σε δύο αερομαχίες με τα ελληνικά αεροπλάνα, στέλνοντας δέκα δικά της, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα έτοιμα για ένα «ατύχημα».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επέστρεψε στις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αντιστρέφοντας μάλιστα την πραγματικότητα και τονίζοντας πως η άνοδος της Τουρκίας ενοχλεί την Αθήνα, η οποία προχωρά σε παραβάσεις, υπενθυμίζοντας και πάλι την ύπαρξη των βαλλιστικών πυραύλων «Τυφώνας».

«Εξακολουθούν να εξοπλίζουν νησιά που είναι πολύ κοντά στα παράλια και πολυπληθείς πόλεις μας, σε αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις. Και μετά πανικοβάλλονται όταν λέμε ‘Τυφώνας’. Γιατί πανικοβάλλεσαι; Δεν θα κάνουμε κι εμείς τις δικές μας προετοιμασίες;».

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το ‘ανερχόμενο προφίλ’ της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

«Έχουμε πρόβλημα εθνικής ασφάλειας»

Ο Νίκος Δένδιας, στην εκδήλωση από το Ζάππειο Μέγαρο, επεσήμανε τη σημασία αποφυγής διχασμού στα εθνικά θέματα.

«Γιατί εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο μάλιστα από σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ».

Νέο ράπισμα κατά της Τουρκίας ετοιμάζεται στην Ουάσιγκτον, με γερουσιαστές να ετοιμάζονται να ζητήσουν με επιστολή τους στον Αμερικανό Πρόεδρο να συνδέσει την άρνηση της Τουρκίας να ενταχθούν Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ με τα F-16 που θέλει η Άγκυρα.

Οι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στην περιοχή και ήδη βρίσκεται νοτίως της Πελοποννήσου, ενώ στον σχεδιασμό υπάρχει και στάθμευση στον Πειραιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.