ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Γερμανίας: Πολύ δυσοίωνες προοπτικές για τη γερμανική οικονομία

1 min read

Η γερμανική εξαγωγική μηχανή κινδυνεύει να σταματήσει, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αναστείλουν τις επενδύσεις και οι καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού “ΣΕΒ”.

 “Οι οικονομικές προοπτικές για τη Γερμανία φαίνονται πολύ δυσοίωνες”, δήλωσε ο Siegfried Russwurm, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), στην Deutsche Presse-Agentur. “Η χαλάρωση της Κορόνα δεν δίνει στην οικονομία το προσδοκώμενο μπόνους ανάπτυξης αυτή την άνοιξη”, δήλωσε ο Russwurm.

Λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας και των νέων δυσχερειών στον εφοδιασμό που παρεμποδίζουν την παραγωγή, ο BDI απέφυγε να εκδώσει τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις. Τα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών είχαν πρόσφατα μειώσει σημαντικά τις προβλέψεις τους. Σύμφωνα με τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να απειληθεί με οικονομική ύφεση εάν η σύγκρουση ενταθεί και εάν διακοπούν οι εισαγωγές ρωσικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον BDI, είναι προβλέψιμο ότι οι συνέπειες του πολέμου θα επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ. Ο γερμανικός εξαγωγικός “κινητήρας” είναι πιθανό να παραπαίει λόγω των απωλειών στην παγκόσμια ανάπτυξη και των κυρώσεων. Οι επενδύσεις των γερμανικών επιχειρήσεων σε μηχανήματα και λοιπό εξοπλισμό ενδέχεται να παραμείνουν στάσιμες το 2022.

“Το κατά πόσον και σε ποιο βαθμό η αβεβαιότητα θα επηρεάσει και τις αγοραστικές αποφάσεις των ιδιωτικών νοικοκυριών είναι ανοικτό λόγω της έλλειψης ιστορικής εμπειρίας”, αναφέρει η τρέχουσα τριμηνιαία έκθεση του BDI. Ωστόσο, η απότομη άνοδος των τιμών της ενέργειας, η οποία τροφοδοτεί τον πληθωρισμό συνολικά, προκάλεσε σημαντικές απώλειες στην αγοραστική δύναμη. Σύμφωνα με τον BDI, οι ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν ελάχιστα φέτος. Ο υψηλότερος πληθωρισμός αποδυναμώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, επειδή μπορούν τότε να αγοράσουν λιγότερα για ένα ευρώ από ό,τι πριν.


Ο Russwurm απαίτησε: “Ο κυβερνητικός συνασπισμός  πρέπει τώρα να διαφυλάξει την οικονομική δύναμη της Γερμανίας και των επιχειρήσεών της και να εργαστεί για την ταχεία λήψη αποτελεσματικών, στοχευμένων και προσωρινών μέτρων για την άμβλυνση της κρίσης”. Για παράδειγμα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παράσχει προσωρινή στήριξη σε εταιρείες “που έχουν περιέλθει σε οικονομικές δυσκολίες χωρίς δική τους υπαιτιότητα λόγω των τιμών της ενέργειας”. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάζεται επί του παρόντος “με πλήρη ταχύτητα” για ένα πακέτο βοήθειας προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.