Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συναγερμός Δίχτυ ασφαλείας σε hot spot υπό τον φόβο τζιχαντιστών

1 min read

Ένα πληροφοριακό δίχτυ που θα συλλέγει στοιχεία, κινήσεις και επικοινωνίες, απλώνουν οι Αρχές Ασφαλείας πάνω από κέντρα φιλοξενίας και νησιάγια να ελέγξουν αλλοδαπούς, που διαμένουν ήδη σε αυτούς τους χώρους, αλλά και να ερευνήσουν -με κάθε λεπτομέρεια- όσους φτάνουν στην Ελλάδα μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εργάζονται σε δύο πυλώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, αρχικά εγκαθιστούν «μάτια» και «αυτιά» στα κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας σε όλη τη χώρα ώστε να έχουν σαφή εικόνα των κινήσεων των αλλοδαπών. Από το πιο απλό, που είναι οι συζητήσεις μεταξύ τους για την κατάσταση στη Συρία -μετά την επέμβαση των Τούρκων- μέχρι και τις επαφές και τις επικοινωνίες τους με άτομα που βρίσκονται ακόμα και στις εμπόλεμες περιοχές.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η λεπτομερής έρευνα όσων αλλοδαπών θα επιχειρήσουν στο επόμενο διάστημα να φτάσουν στα νησιά μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Όλες οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ευρώπης έχουν καταρτήσει έναν κατάλογο με άτομα που βρίσκονται και πολεμούν στη Συρία στο πλευρό του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Η λίστα αυτή βρίσκεται σε κάθε σημείο ελέγχου των συνόρων κάθε χώρας.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι κάθε αλλοδαπός, που θα φτάνει στα νησιά, να περνά από έρευνα ταυτοποίησης και -φυσικά- να γίνεται έλεγχος για το αν βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Επειδή, όμως, το πιθανότερο είναι τα άτομα αυτά να θέλουν να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα ή ακόμα και την πραγματική χώρα προέλευσής τους, έχουν δοθεί οδηγίες στους αστυνομικούς πώς πρέπει να χειρίζονται τα πρόσωπα αυτά στις συνεντεύξεις από τις οποίες θα περάσουν από τις επιτροπές, μόλις φτάσουν σε ελληνικό έδαφος και πριν ακόμα υποβάλουν αίτημα ασύλου.

Από χθες, μάλιστα, έχει ανοίξει ένας δίαυλος συνεχούς επικοινωνίας όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών ασφαλείας με ανταλλαγές πληροφοριών και στοιχείων.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.