ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Συνάντηση Λαπίντ Ερντογάν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη

1 min read

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την ερχόμενη Τρίτη στη Νέα Υόρκη, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αναθερμανθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο Λαπίντ θα ταξιδέψει το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, όπου την Πέμπτη πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η συνάντησή του με τον Ερντογάν έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Ύστερα από μακρά περίοδο έντασης, το Ισραήλ και η Τουρκία ανακοίνωσαν στις 17 Αυγούστου την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων και την επιστροφή των πρεσβευτών τους στις δύο χώρες.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει επικρίνει στο παρελθόν την ισραηλινή πολιτική έναντι των Παλαιστινίων, ωστόσο, λιγότερο από έναν χρόνο από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, εντείνει τις πρωτοβουλίες του για την εξομάλυνση των σχέσεων με περιφερειακές δυνάμεις – όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – σε αναζήτηση επενδύσεων και τουριστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.